10 cărţi bestseller pe care ţi le recomand

bestseller-recomandari

Un bestseller este o lucrare, dintr-un domeniu anume, care deţine un record la vânzări. Recordul acela la vânzări poate să fie influenţat de multe lucruri, printre care şi calitatea produsului respectiv. Când vine vorba de cărţi discuţia se mută în direcţia „Oare merită această carte cumpărată fiindcă a fost citită de atâtea persoane sau este doar un boom bazat pe altceva decât calitatea pe care o oferă?”. Prin acest articol vreau să îţi ofer 10 bestseller-uri care îşi merită toţi banii.

Aceastea sunt cele 10 bestseller-uri pe care ţi le recomand să le citeşti:

 

Micul prinţ – Antoine de Saint-Exupery (aproximativ 140 milioane exemplare vândute)

„Micul prinţ” este cea mai populară carte pentru copii citită de adulţi. Plină de metafore şi alegorii, cartea te trimite într-o lume de unde nu poţi să te întorci cu zâmbetul pe buze şi inima plutind.

Alchimistul – Paulo Coehlo (aproximativ 150 milioane exemplare vândute)

Povestea care a inspirat o lume întreagă şi l-a făcut pe Coehlo unde autor iubit internaţional. Ea îţi va spune povestea lui Santiago, care plecată să găsească comorile de lângă piramide le descoperă pe cele din interiorul său.

De la idee la bani – Napoloen Hill (aproximativ 70 milioane exemplare vândute)

Un clasic al dezvoltării personale. Cartea scrisă în 1937 a intrat în casele a milioane de oameni şi i-a ajutat să îşi atingă obiectivele financiare. Desigur că nu o să meargă toate lucruri scrise în carte dar o singură idee dacă ajunge să te inspire şi să îţi facă viaţa mai bună atunci îşi merită toţi banii.

De veghe în lanul de secară – J.D. Salinger (aproximativ 65 milioane exemplare vândute)

Cea mai populară carte a lui Salinger şi cea care l-a ajutat să devină un clasic. Cartea ne spune povestea lui Holden Caulfield şi ne prezintă într-un limbaj colorat ce înseamnă să ai o minte rebelă.

Lolita – Vladimir Nabokov (aproximativ 50 milioane exemplare vândute)

Lolita ne spune povestea lui Humbert Humbert şi a poftelor lui mai neobişnuite. Acesta se îndrăgoseşte de o fetiţă de 12 ani, Lolita. Şi face orice ca să rămână în preajma ei. Se căsătoreşte cu mama ei şi atunci când aceasta moarte abuzează sexual de fetiţă.

Un veac de singurătate – Gabriel Garcia Marquez (aproximativ 50 milioane exemplare vândute)

Unul dintre cele mai apreciate cărţi ale lui Marquez. Acesta foloseşte tehnica realismului magic pentru a ne introduce în istoria satului fictiv Macondo. Personajele centrale ale poveştii sunt familia Buendia. Acţiunea se petrece pe o perioadă de 100 de ani şi ne prezintă accensiunea şi prăbuşirea familiei respective.

…să ucizi o pasăre cântătoare – Harper Lee (aproximativ 40 milioane exemplare vândute)

Primul roman al lui Harper Lee are ca teme centrale nedreptatea rasială şi pierderea inocenţei. Este un roman iniţiat modern şi a avut un ecou puternic de la publicarea sa până azi.

Vânătorii de zmeie – Khaled Hosseini (aproximativ 31.5 milioane exemplare vândute)

Amir, un tânăr băiat născut şi crescut în Afganistan,a avut multe suişuri şi coborâşuri în viaţa sa. Ceva cu care fiecare putem să empatizăm. Cartea urmăreşte povestea vieţii lui, de la tinereţe până la maturitate. O poveste care te va face să plângi. O poveste care te va face să fii furios. O poveste care te va face să fii fericit. Vei citi despre secrete de familie, o primă iubire şi despre cât de mult înseamnă prietenia adevărată.

Cele şapte deprinderi ale persoanelor eficace – Stephen R. Covey (aproximativ 25 milioane exemplare vândute)

„Cele şapte deprinderi ale persoanelor eficace” ne prezintă obiceiurile care le evidenţiează pe persoanele sunt eficace în mediul în care trăiesc.  Autorul crede că oamenii duc vieţi de succes şi împlinite nu au succesul individual ca scop final, ci se aliniază intern cu principii universale precum sinceritatea şi integritatea.

Cum să câştigi prieteni şi să fii influent – Dale Carnegie (aproximativ 15 milioane exemplare vândute)

Clasicul dezvoltării persoanale ne prezintă reguli de bază în crearea unei bune impresii şi câştigarea oamenilor de partea ta.

Asigură-te că ceilalţi te plac zâmbind, ascultând şi arătând aprecierea ta sinceră pentru ei.  Vor fi mult mai înclinaţi să te asculte şi să te ajute.

 

 Tu ce cărţi ai citit din cele mai sus?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *