10 cărți de citit în August 2019

Acestea sunt 10 cărţi din care poţi alege să citeşti în august:

 

carte-neispravirii-to-bobe

„O carte nu-i altceva decât o înșiruire de cuvinte, de paragrafe, de întâmplări din viețile altora, fie ei adevărați, în carne și oase, fie închipuiți, iar cuvintele și paragrafele și oamenii ăștia sau zebrele sau pinguinii nu fac altceva decât să pozeze, să înregistreze ceva ce există undeva în stimatul cititor și depinde de el dacă e acasă sau nu pentru o carte sau alta, depinde de el dacă-i deschide ușa și o lasă să-i înregistreze sau nu consumul de energie electrică, depinde de el dacă în timp ce citește i se zbârlește părul pe mâini dintr-o cauză sau din alta ori dacă își zice ia mai lasă-mă, frate, cu prostiile astea ori dacă își aduce aminte de mirosul pielii bunicii atunci când se apleca pe deasupra lui să mai îndese bucățica de cașcaval în marginea mămăligii ori dacă citind își proiectează un viitor fericit cu femeia sau cu bărbatul cu care în urmă cu trei zile a împărțit o conservă de ton în ulei și o bere.“–T.O. BOBE

 

 

 

povestea-vietii-evolutia

Intră și descoperă cum a apărut și a evoluat viaţa pe Pământ! În acest compendiu fabulos ilustrat veţi găsi peste 80 dintre cele mai uluitoare vieţuitoare de pe uscat, din aer și din apă, de la cea mai mică bacterie la Tyrannosaurus rex și de la megafauna erei glaciare la homo sapiens.
Fiecare vieţuitoare aleasă să reprezinte o etapă a evoluţiei dă seamă de istoria plină de neprevăzut a planetei noastre și de incredibila diversitate a biosferei.

 

 

 

 

 

ceea-ce-nu-poate-fi-ascuns

Reine este o femeie de succes care, împreună cu cel mai bun prieten al său, Paul, are o agenție de comunicare. E foarte pasionată de munca ei şi duce o viață fericită alături de Noé, băiatul său de şaptesprezece ani, care se pregăteşte de bacalaureat.
Într-o zi, prin intermediul unuia dintre clienții săi, Pacôme, de care se simte foarte atrasă, Reine îl reîntâlnește pe iubitul ei din tinerețe, Nicolas. E o revedere dulce-amară, căci Nicolas a părăsit-o atunci pentru o altă femeie, neştiind ce lasă în urmă.  Dar unele lucruri nu pot fi ascunse la nesfârşit, iar adevărurile dureroase ies la iveală, bulversând viaţa lui Reine, care trebuie să-şi limpezească sentimentele şi să hotărască pe cine iubește cu adevărat.

 

 

 

 

jurnal-de-vacanta

În vacanța mare o să faci (aproape) orice. O să te joci, o să te plimbi, o să descoperi multe lucruri noi și-o să te distrezi cu familia și prietenii tăi. O să și citești de plăcere, nu-i așa?

Ca să nu uiți experiențele cele mai interesante ale verii, îți recomandăm să ții un jurnal de vacanță. Și nu unul oarecare, ci unul cu ilustrații de Dan Ungureanu, cu sugestii de lectură și câteva provocări.

Ție ți-au venit vreodată idei de joacă pornind de la o carte? Răsfoiește jurnalul și vezi ce gânduri ne-au venit nouă.

Să ai o vacanță frumoasă cu multe însemnări!

 

 

 

Radiografia unei marsavii judiciare

Cartea lui Traian Berbeceanu, „Radiografia unei mârșăvii judiciare” cuprinde memoriile recente ale unui polițist angajat în lupta împotriva crimei organizate din România. Traian Berbeceanu a trăit evenimente care merită consemnate de istoria

 

 

 

 

 

 

hercule-scos-din-minti

 

În dialogul cu viața mai importantă nu este întrebarea ei ci răspunsul tău. Tragediile sunt niște dialoguri puse în scenă ale personajelor cu propriul lor destin. Alegerea unei fapte sau a alteia este răspunsul omului la întrebările pe care i le pune viața. Alegerea nepotrivită o faci atunci când îți iei mâinile de pe volan și te lași condus de patimi, nu de rațiune. Alege corect! Nu uita că patimile fac parte din materia vieții și tu trebuie să decizi ce vei construi din acest material.

 

 

 

 

 

adevaruri-fapte

Dezastrele și pârjolul celui de-al Doilea Război Mondial s-au risipit de multă vreme și am lăsat în urmă anii conflictului. Totuși, această conflagrație este încă proaspătă în amintirile oamenilor din întreaga lume, care nu încetează să reflecteze asupra sa.

Cum a funcționat mintea sa? Ce a făcut ca el să fie un geniu? Biografia lui Isaacson ne arată modul în care imaginația lui științifică a izvorât din natura rebelă a personalității sale. Fascinanta sa poveste este o dovadă a legăturii dintre creativitate și libertate.

 

 

 

 

 

zorzoane

Tabitha, Elodie și Moe: o regină a frumuseții, o timidă și o ratată… Tabitha are cam tot ce și-ar putea dori: bani, prieteni, popularitate, un iubit sexy care o adoră și o poftă nebună de a fura. La fel și Elodie, care, în pofida imaginii de fată cuminte, e cleptomană. Însă niciuna nu se compară cu Moe, o fată rea, cu o reputație încă și mai rea. Viețile celor trei tinere se schimbă atunci când fac cunoștință la o întrunire a Hoților Anonimi, iar Tabitha le provoacă la un inedit concurs de furtișaguri. O poveste amuzantă și, totodată, emoționantă despre prietenie, acceptare și vindecare.

 

 

 

 

others

It doesn’t take much familiarity with the news to see that the world has become a more hate-filled place. In Others, a group of writers explore the power of words to help us to see the world as others see it, and to reveal some of the strangeness of our own selves. Through stories, poems, memoirs and essays, we look at otherness in a variety of its forms, from the dividing lines of politics and the anonymising forces of city life, through the disputed identities of disability, gender and neurodiversity, to the catastrophic imbalances of power that stands in the way of social equality. Whether the theme is a casual act of racism or an everyday interaction with someone whose experience seems impossible to imagine, the collection challenges us to recognise our own otherness to those we would set apart as different. Contributors include: Leila Aboulela, Gillian Allnutt, Damian Barr, Noam Chomsky, Rishi Dastidar, Peter Ho Davies, Louise Doughty, Salena Godden, Colin Grant, Sam Guglani, Matt Haig, Aamer Hussein, Anjali Joseph, A. L. Kennedy, Joanne Limburg, Rachel Mann, Tiffany Murray, Sara Novic, Edward Platt, Alex Preston, Tom Shakespeare, Kamila Shamsie, Will Storr, Preti Taneja and Marina Warner.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.