10 filme bune pe care(probabil) nu le-ai văzut

Ce înseamnă film bun este, de multe ori, subiectiv și enervant pentru alte persoane. Cele 10 filme pe care urmează să le prezint succint în cele ce urmează sunt bune din perspectiva mea. Poate tu o să crezi că unele sunt într-adevăr bune sau altele sunt de tot rahatul.

A History of Violence

Primul film este și cel pe care l-am văzut cel mai de curând. A History of violence îl are în rolul principal pe Viggo Mortensen după Stăpânul inelelor și regizor pe David Cronenberg.

Tom Stall este proprietarul unui restaurant dintr-un oraș mic. Acesta ajunge erou național atunci când omoară doi hoți care încearcă să-i jefuiască localul. După, un gangster din Philladephia, vine la restaurantul lui și-l hărțuiește pe acesta și pe familia lui. Motivul este unul bizar, pretinde că Tom Stall este defapt Joey Cusack, un gangster din Philly care a încercat să-l omoare acum câțiva ani.

The Host

Al treilea film regizat de Bong Joon-ho, cunoscut pentru filmul Parasite. Este a doua colaborare dintrer regizor și Song Kang-ho. Kang-Ho a jucat rolul tatălui în filmul Parasite și mi se pare unul dintre cei mai buni actori la ora actuală.

The Host este un film sci-fi dramă despre o familie care luptă pentru viața mezinei cu un monstru apărut în râul Han.

Aceștia se luptă și cu birocrația sufocantă și conține și un subplot care implică un virus, inexistent în realitate. Este un film atipic, are un final destul de interesant și mesajul este unul care poate fi mai ușor înțeles în zilele pe care le trăim noi privind modul în care este privită o persoană considerată posibil infectată.Un alt mesaj care este în fundal și le guvernează pe toate este că SUA este defapt monstrul.

Quentin Tarantino l-a inclus 2009 în topul lui de cele mai bune filme din ultimii 17 ani

They Live

They Live este un film apărut în 1988, ca o reacție la capitalismul nebun care începea să prindă forme în Statele Unite.

Roddy Piper joacă rolul lui John Nada, un tip fără trecut, care descoperă o conspirație mondială dintre o specie de extratereștrii și cei mai bogați oameni de pe planeta noastră.

Scena în care descoperă această conspirație este una dintre cele mai tari din acest film.

Waves

Cred că ăsta este una dintre cele mai bune filme despre o familie afro-americană pe care le-am văzut. Chiar dacă nu implică tema rasială cred că merită subliniat că nu pică în niciun clișeu pe care l-am văzut mereu când este vorba despre o familie de culoare. Nu sunt drogurile, baschetul, rapul, gang-urile tema principală din film. Se pare că se poate ieși din temele deja dezbătute de atât de multe ori și crea ceva proaspăt, ceva care să fie mai apropiat de realitatea de azi decât de cea pe care unii regizori și-o imaginează despre comunitatea afro-americană.

Scenele din începutul filmului nu prefațează deloc intensitatea la care ajunge acest film.

 

Hostel – Part 3

De aici o să încep să recomand câteva filme horror. Hostel partea a 3-a este unul dintre ele. Primul film din serie este bun, al doilea este groaznic iar al treilea este cel mai bun. Povestea este interesantă, actorii sunt decenți și chiar aduce ceva nou.

Nu mă așteptam să aibă un așa final. Nu mă așteptam să existe întorsătură aia de situație pe la jumătatea fimului. Nu este cel mai bun film horror dar este unul pe care nu cred că l-a văzut multă lume și chiar merită asta.

Este singurul care nu-i regizat de Eli Roth și mă bucur că a lăsat și pe altcineva. După eșecul cu a doua parte, trebuia ceva proaspăt în seria asta.

The Lost Boys

The Lost Boys este, pentru mine, unul dintre filme alea pe care le-am văzut în copilărie și m-au marcat. Tot ce știam eu până atunci despre filmele cu vampiri este că ori aveau legătură cu Dracula ori cu ceva din jurul mitului contelui. Să văd un grup de puști că se luptă cu vampirii, care nu-s niște conți din Transilvania. Scena în care fratele mai mare plutea la fereastră sau când l-a atacat câinele sunt printre cele tari din film.

L-am revăzut de curând și mi se pare la fel de bun.

Pump Up The Volume

Încă un film pe care l-am văzut în copilărie și care mi-a rămas în minte. Pump un the volume este despre adolescenți pe care-i nemulțumește lumea creată de părinții și bunicii lor și care visează să schimbe ceva sau măcar să găsească un sens în toate aceste lucruri. Desigur, că trebuie să accepte, că, și ei, vor ajunge precum părinții lor la un moment dat.

The Goldfinch

Cel mai nou film din lista asta. The Goldfinch este bazat pe romanul scris de Donna Tartt și urmărește viața unui băiat care ajunge să fie obsedat de tabloul pictat de Carel Fabritzius.

Am făcut o recenzie la acest film și o găsești aici.

Casablanca

Apărut în 1942, Casablanca este unul dintre cele mai cunoscute filme din toate timpurile. Multă lume a auzit de el dar nu mulți l-au văzut. Subiectul este unul cu un intens caracter politic și o parte din el servește ca propagandă de război anglo-americană.

Naziștii făceau Triumful voinței, americanii o dădeau mai artistic și băgau Casablanca.

Este un film artistic foarte bun. Humphrey Bogart este unul dintre actorii aiă care erau cool fără să încerce prea mult și Rick este unul dintre cele mai bune roluri ale lui.

Melodia As Time Goes By rămâne una dintre cele mai bune și memorabile din filmele hollywoodiene.

Regizorul Michael Curtiz este unul dintre cei mai prolifici regizori din acei ani. Casablanca este cel mai cunoscut film al lui dar tipul ăsta a regizat peste 150 de filme.

The Thing

The Thing este a treia, și cea mai reușită, colaborare dintre John Carpenter și Kurt Russell. Keith Davis apare prima dată într-un film de Carpenter aici și va mai colabora la alt film bun, They Live.

Un grup de cercetători se luptă cu un organism extraterestru care poate să ia forma oricui alt timp de organism. Filmul ăsta are unele dintre cele mai bune efecte speciale practice pe care le-am văzut. Main Title-ul din soundtrack este unul dintre cele mai memorabile dintr-un film horror. Desigur că este făcut tot de Carpenter.

Alte filme de văzut

Stand by me
Leaving Las Vegas
The Shadow
Ghost Dog
A scanner darkly
Shattered Glass
Locke
Primer
Enemy
Blue Ruin
Sorcerer

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.