20 de filme horror de văzut

Se consideră că primul film horror a fost oferit publicului în anul 1896. Are 3 minute, se numește Le Manoir Du Diable și a fost regizat de Georges Melies. O sută două zeci și patru de ani au trecut de atunci și genul acesta de filme a cunoscut multe suișuri și coborâșuri, a optat pentru diverse subiecte și a revoluționat cinematografia cu câteva filme extraordinare. Indiferent de perioada în care a apărut, un film horror are ca obiectiv principal să șocheze auditoriul, să-l sperie, să facă să-i bată inima mai rapid.

Multe dintre filme horror care au apărut de-a lungul timpului nu merită vizionate. Asta se aplică pentru toate genurile, dar cel mai mult se vede în această parte a cinematografie. Doar în ultimul an cred că au apărut cel puțin 100 de filme horror de o calitate îndoielnică. Filmele pe care ți le voi recomanda în acest articol nu au fost nominalizate la Oscar și nici nu le-aș pune într-un top cu cele mai bune filme pe care le-am văzut. Dar ceea ce apreciez la ele este, în principal, abordarea autentică a subiectului care ar trebui să mă sperie și calitatea ridicată a interpretării actoricești.

Majoritatea filmelor sunt apărut după anul 2000. Am ales să recomand filme mai noi deoarece am observat că nu există un fanbase serios în țara noastră care să aibă o cultură a filmelor horror solidă. Sunt filme ușor de vizionat și care te sperie cu singuranță.

Into the Tall Grass

Bazat pe o poveste scrisă de Stephen King și fiul lui, Joe Hill, În iarba înaltă este cel mai nou film apărut din lista asta. Mi-a plăcut mult senzația de claustrofobie pe care mi-a indusă și răsturnarea de situație de la sfârșitul filmului. Nu are o poveste chiar atât de dezvoltată dar pentru un film fără dintre poveste de câteva pagini este foarte bun.

Evil Dead

Trilogia originală Evil Dead este un must-watch pentru oricine are pretenția că a văzut filme bune. Am ales să recomand aici remake-ul din 2013 pentru că sigur o să placă mai mult auditoriului modern. (Dacă vrei să înțelegi care-i treaba cu seria asta de filme uită-te la alea făcute de Sam Raimi).

Un grup de tineri găsește o carte ciudată într-o cabană și dezlănțuie, fără să vrea, un forță malefică și super-scârboasă. Problema este dacă o să scape cineva în viață sau o să se transforme toți în niște morți-vii.

The Cabin in The Woods

Probabil că ai văzut filmul ăsta recomand peste tot pe internet. Eu cred că l-am văzut de vreo 3-4 ori. Este incredibil de bun pentru ce intrigă are. Un grup de tineri ajung la o cabană și vor să se distreze. Fiecare dintre ei întră într-o tipologie folosită de multe ori în filme horror(drogatul, virgina, tipul dur, curva etc). Crezi că o să fie ceva previzibil și, apoi, te lovește, ignorând orice așteptare și arătându-ne că sunt mai multe lucruri de descoperit în acest film decât a părut la prima vedere. Are o mulțime de trimite la filme celebre ale genului și distribuția este incredibil de talentată. Nu pot să mă satur să recomand filmul ăsta.

A Quiet Place

Sincer să fiu am crezut că este o porcărie filmul ăsta. Era prea promovat peste tot și mă enervează când se discută atât de mult despre ceva anume. Apoi, l-am văzut, și nu pot să zic că m-a dat pe spate dar este un film bun. O familie trebuie să tacă din gură și nu facă niciun zgomot într-o lume post-apocaliptică undeva monștrii care se ghidează după sunet au pus stăpânire pe Pământ. O să apară și partea a doua deci poți să spui că a fost un succes.

Bona

Este unul dintre filmele făcute horror bune făcute de Neflix. (habar n-am dacă au mai făcut altele) Un băiat la pubertate este prins într-o capcană mortală de un grup de tineri puși pe omorât. Pare mult mai dur din cum l-am descris dar, partea bună, are multe scene amuzante și nu poți să iei prea în serios filmul ăsta. Este interesant de privit dar cu greu o să te sperie. Este nevoie de un astfel de film în articolul ăsta.

IT Follows

Un film horror care iese din tiparele genului. Creatura de aici poate să iasă orice formă dorește și este văzută doar de persoana pe care vrea să o omoare. Se transmite prin sex, exact ca o boală venerică, și nu poate fi oprit prin nicio modalitate convențională. Singurul mod prin care poate fi oprit este lucrul în echipă. Dar cum poți să faci asta când doar unul dintre voi vede creatura? Este un film care-ți bagă frica în oase și te face să te gândești de două ori atunci când vrei să ți-o tragi cu tipa pe care abia ai cunoscut-o.

US

Al doilea film regizat de Jordan Peele și unul dintre cele mai bune filme horror din 2019. Sincer să fiu, mă așteptam să dea greș cu filmul ăsta. Părea ceva destul de complicat și care necesita un efort extraordinar din partea actorilor. Aceștia au trebuit să joace două roluri. Două familii complet diferite și două mentalități diferite. Le-a reușit extraordinar de bine și este atât de bine regizat și filmat că o să mă uit din nou la el când o să am ocazia.

The Thing

Unul dintre filmele emblemă ale genului. The Thing și Haloween au făcut din John Carpenter unul dintre cei mai respectați regizori horror. Kurt Russell face un rol foarte bun. Efectele sunt super tari și povestea este atât de interesantă că o să începi să simți și tu cum îți intră frigul în oase și vrei să bei niște benzină.

Annabelle Creation

Unul dintre filmele bune din universul Conjuring. Primul Annabelle este ok, al treilea este cam varză. Ăsta este bun și chiar are o poveste interesantă. Cred că este filmul horror care m-a speriat cel mai mult în ultima perioadă. Iar pentru fanii seriei este mană cerească după porcărie de The Nun.

Annihilation

Adaptat după o carte scrisă de Jeff VanderMeer, Annihilation este un thriller-horror care are în centrul atenției un grup de femei care vor să afle ce-i cu o zonă acoperită de un soi de energie extraterestră. Vegetația a luat-o razna acolo și orice persoană care a intrat nu a mai revenit. Un film care m-a surprins și care m-a bucurat în același timp. Grupul ăsta de femei m-a făcut să mă simt ca un pussy la cât de puternice și perseverente sunt.

Happy Death Day

Mereu am crezut că Happy Death Day este o porcărie și nu puteam să mă înșel mai mult. Comedie/thiller/horror/romantic/dramă/sci-fi. Cam asta este filmul ăsta. Le are pe toate, pentru toți. Nu cred că poate să nu îți placă filmul ăsta, măcar puțin așa.

The Conjuring

Cel mai bun film din serie. Partea a doua este ok și abia aștept să apară partea a treia a. Ăsta este unul dintre cele mai bune filme horror ale primilor 19 ani din secolul 21. Actori joacă bine, povestea este interesantă, nu sunt chiar atât de multe jump-scare-uri să te scoată din minți. Trebuie să-l vezi pe ăsta dacă nu l-ai văzut încă.

Train to Busan

Un film coreean cu zombie foarte, foarte tare și care sigur o să îți placă. Majoritatea acțiunii se petrece într-un tren iar pasagerii din el trebuie să supraviețuiască unei apocalipse zombie.

Oculus

Încă un film care am crezut că o să fie o porcărie dar care m-am impresionat. Povestea este captivantă pentru una cu o oglindă malefică, actori sunt super și finalul este criminal, la propriu.

World War Z

Nu sunt sigur de ce mi-a plăcut filmul ăsta. Nu sunt chestii noi în el, zombie am mai văzut dar are ceva al lui care te face să-l vezi în continuare. Brad Pitt face un rol decent și nu pot să spun că m-am plictisit urmărindu-l. Deci trebuie să fie ceva la el de este în acest articol.

Tucker and Dale vs Evil

Una dintre cele mai bune comedii horror pe care le-am văzut. Nu o să te sperie filmul ăsta dar trebuie să-l vezi pentru că este Genial. Povestea este supertâmpită și plină de faze incredibil de amuzante. Din postura unui pseudofan al filmelor horror m-am simțit foarte bine văzând acest film care parodiază genul horror.

Room 1408

Unul dintre filmele bune făcute după poveștile lui Stephen King. Am impresia că l-am văzut prima dată în preistorie. Este la fel de bun atunci la a doua vizionare și John Cusack și Sam Jackson sunt bestiali.

Trick ‘r Treat

O antologie horror care are un twist interesant. Dacă vrei să te sperii vizionând un film de calitate ăsta este o alegere potrivită.

Belko Experiment

Un thriller care se simte ca un horror. Multe scene violente și o poveste interesantă. Are câteva chestii care nu mi-au plăcut dar este un film solid și care n-o să te plictisească.

Shutter

Am văzut prima dată filmul ăsta când eram mai mic și m-a terorizat săptămâni întregi. Aveam impresia că sunt bântuit și că o fantomă îmi stă în spate. Cred că asta m-a ajutat să îmi îmbunătățesc postura fizică.  Cred că este singurul film thailandez pe care l-am văzut. Nu știu dacă l-aș mai revedea acum pentru că vreau să dorm liniștit.

O seară frumoasă alături de un film horror bun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *