3 lucruri care te ajută să progresezi

Un articol pe care l-am scris în 2016. Mi se pare destul de ok ca să-l pun aici.

De când eram un adolescent ciudat am avut impresia că ceva lipseşte în viaţa mea. Că nu fac lucrurile pe care mi le doresc eu şi că trebuie să am mai mult decât ceilalţi. Dar până la urmă ce adolescent nu îşi doresc acest lucruri?

Însă eu am trecut de perioada aia şi acum ca tânăr(războinic) în ale vieţii mă văd în aceaşi postură ca atunci. Decis să fac numai ceea ce mă atrage şi mă ţine treaz noapte şi să am mai mult decât mă face societate să cred că pot să am.Dar dacă clădirea pe care încerc eu să mi-o construiesc nu are o fundaţie solidă cum să poate ea exista şi rezista intemperiilor vieţii. Cum să pot eu să devin un bărbat în floarea vârstei dacă nu am un set de “unelte magice” în lupta cu dragonul? Am stat şi m-am gândit o perioadă de timp. Apoi am început să aplica ceea ce am învăţat. Ca mai apoi să îmi dau seama ca totul este mult mai simplu decât am crezut la început.

Poate că acum duci o viaţă aiurea şi nu ai bani să îţi cumperi o carte pe care ţi-o doreşti de mult. Poate că acum eşti singur şi nicio fată nu pare că te place. Poate că acum nimic din ceea ce faci nu pare să aducă rezultate. De asta este atât de greu să te menţi pe calea progresului. Este un drum îngust şi plin de pericole. Este greu să înveţi lucruri noi şi să te dezobişnuieşti de altele. Este greu să te autodepăşeşti şi să încerci să împaci viitorul cu prezentul. Este greu să îţi menţii motivaţia şi dorinţa de a face ceva diferit într-o lume în care eşti lovit din toate părţile cu rahat de către persoanele de la care aştepţi susţinere. Este greu să fii singurul care crede că vei reuşi.

Oamenii au o imagine despre tine şi nu doresc ca tu să te schimbi. Fiindcă ei vor trebui să facă efortul să accepte noua ta persoană şi cine ai devenit.

Iar dacă eşti pe drumul progresului vei evolua într-un ritm ce li se va părea celorlalţi haotic. Te vor acuza că i-ai trădat şi că te-ai schimbat. Vor spune că nu te mai cunosc. Vor arunca cu rahat în tine. Rahat pe care tu nu îl vrei. Apoi după ce-i vei ignora vor încerca să se scuze.

Cele trei lucruri sunt:

  • obiceiuri bune
  • ţine o evidenţă a ceea ce faci
  • menţine un echilibru

Introduce obiceiuri bune în rutina ta zilnică şi ţine evidenţa acestora. Dar nu te înfige să faci totul din prima şi păstrează un echilibru în toate lucrurile din viaţa ta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *