5 cărţi de citit în ianuarie 2019

carti-recomandare-ianuarie

  

În medie citesc cam 25-30 de cărţi pe an. Nu este mult, nu este nici puţin. Este decent pentru cineva care este mereu în mişcare. În 2019 am zis să măresc miza şi să îmi pun target un număr de 70 de cărţi. Adică 5 cărţi lunar de dat gata. Deoarece sunt interesat de o mulţime de subiecte m-am gândit să îmi pun unele limite. Voi citi o carte din categoria istorie/politică/memorii, două cărţi de ficţiune, una de un autor român şi una de psihologie. Acum dacă o să găsesc ceva care mă prinde şi nu face parte din categoriile astea o să-i fac loc. Limitările astea sunt făcute să mă ţină puţin în frâu, nu să mă facă să citesc doar ce mi s-a părut mie mai interesant la începutul anului.

Sunt curios ce cărţi ţi-ai propus tu să citeşti. Lasă-mi un comentariu cu recomandările tale!

2019 o să fie un an interesant şi sper să reuşesc să continui ce am construit în 2018 şi să fiu mai relaxat şi să mă concentrez pe ceea ce vreau eu, nu pe ce îmi impun alţii.

Cărţile pentru ianuarie sunt următoarele:

Sapiens: Scurtă istorie a omenirii – Noah Yuval Harari 

Am primit-o anul trecut cadou. Am început să o citesc şi am uitat de ea. Mi-a plăcut cum este scrisă şi ce subiect abordează. De data asta o să o termin şi vă zic cum mi s-a părut.

Maestrul şi margareta – Mihail Bulgakov 

Cadou de Secret Santa la muncă. Nu ştiu mare lucru despre carte dar am auzit că este bună şi cu un subiect interesant.

Labirintul spiritelor – Carlos Ruiz Zafon

A patra parte din seria Cimitirul Cărţilor Uitate şi o bestie de carte(896 pagini), Labirintul Spiritelor este dorinţa mea arzătoare de când a apărut. Noroc că am fost cuminte şi am primit-o cadou de Crăciun.

Corpul meu, eul meu, trauma mea – Franz Ruppert, Harald Banzhaf 

O noutate în protofoiul editurii Trei. Am răsfoit-o puţin şi am descoperit că tratează subiecte care îmi fac neuronii să danseze de entuziasm.

Pe firul de păianjen al memoriei – Cella Serghi

Jurnalul Cellei Serghi care cuprinde o perioadă şi câteva personalităţi literare despre care doresc să aflu mai multe detalii, din cât mai multe surse.

Avem un total de 2704 de pagini de devorat în ianuarie. Asta înseamnă undeva la 88 de pagini pe zi. O să fie o luptă de cinste dar va merita cu prisosinţă efortul. Tu ce cărţi ţi-ai propus să citeşti în prima luna a anului? Ce cărţi îmi recomanzi să citesc în lunile următoare?

2 Replies to “5 cărţi de citit în ianuarie 2019”

  1. Multumesc de lista recomandata! Abia astept sa achizitionez si eu vol.4 din Cimitirul Cartilor Uitate (le-am citit pe primele trei).
    Voi incepe si eu luna cu Harari ‘21 lectii pentrul sec.XXI’, primita de Craciun.
    Dostoevschii, cu opera sa ‘Crima si pedeapsa’ m-a impresionat enorm. O carte profund psihologica. Recomand!;)

    1. Te înţeleg perfect când vine vorba de Zafon. 😀 Vreau şi eu să citesc 21 de lecţii după ce termin Sapiens şi Homo Deus. O să încerc şi Dostoievski în curând! Spor la citit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.