8 cărţi scrise de Stephen King

carti-stephen-king

Stephen Edwin King s-a născut în Portland, Maine în anul 1947. Nu a avut o copilărie uşoară fiind crescut de o mamă singură.

Acesta a absolvit cursurile de licenţă ale Universităţii din Maine, secţia literatură engleză.

În primii ani ani ai vieţii de adult a lucrat diverse slujbe obscure şi a predat engleză la liceul Hampden din Maine.

A început cariera de scriitor publicând poveşti în reviste de profil şi apoi a putut să se dedice complet când prima sa carte “Carrie” a fost publicată şi a primit o sumă frumoasă pentru drepturi de autor.  

Mai multe detalii despre autor găseşti pe site-ul personal şi Wikipedia.

 

Astăzi o să îţi prezint câteva cărţi scrise de Stephen King care i-au adus acestuia recunoaşterea internaţională şi l-au ajutat să devină unul dintre cei mai celebri şi citiţi scriitori contemporani.

 

Christine(1983)

Cartea ne spune povestea unui trio amoros din care fac parte Arnie Cunningham, Leight Cabot şi Christine, un vechi Plymouth Fury. Gelozia şi dorinţa de a împune propia voinţă crează multe problemele şi se sfârşeşte cu o tragedie.

Carte a fost ecranizată în 1983.

 

Misery(1987)

Misery se concentrează asupra vieţii scriitorului Paul Sheldon. Într-o zi acesta este salvat dintr-un accident de cea mai mare fană a sa, Annie Wilkies. Aceasta îl sechestrează pe scriitor şi îl pune să rescrie ultima sa carte.

Cartea a fost ecranizată în 1999. Filmul a câştigat un premiu Oscar.

 

Salem’s Lot(1975)

Acesta este al doilea roman publicat de Stephen King. În carte scriitorul Ben Mears se întoarce în oraşul natal, Jerusalem”s Lot, ca să descopere că toţi locuitorii s-au transformat în vampiri.

Cartea a fost ecranizată pentru prima dată în 1979. A primit câteva nominalizări la premiile Emmy.

 

Strălucirea(1977)

Jack Torrance este un scriitor începător şi un alcoolic în recuperare care merge cu soţia şi fiul lor să aibă grijă de hotelul Overlook. Lucrurile i-au o întorsătură agresivă când Jack forţele malefice care sunt în hotel îl fac pe Jack să înnebunească şi să încerce să îşi omoare familia.

Filmul a fost ecranizat în 1980 în regia lui Stanley Kubrick şi avându-l pe Jack Nicholson în rolul lui Jack.

 

Cimitirul animalelor(1983)

O tânără familie se mută într-o casă nouă. Însă în această casă sunt forţe care au control asupra vieţii şi a morţii. Când tragedia loveşte aceste forţe devin decisive în viaţa familiei.

Filmul a fost ecranizat în 1989.

 

Despre scris. Misterul regelui(2000)

O carte autobiografică a lui Stephen King. Prima parte spune povestea lui din copilărie pănâ când prima lui carte a fost publicată. Apoi ne introduce în “secretele” din spatele meseriei de scriitor. La final, povesteşte despre accidentul pe care l-a suferit la sfârşitul anilor “90 şi cum i-a influenţat acesta viaţa.  O carte sinceră şi lipsită lucruri de umplutură.

 

Oraşul BântuIT(1986)

Povestea urmăreşte experienţele a şapte copii care sunt terorizaţi de o fiinţă care le expolatează fobiile şi care umbă deghizată. Deghizarea principală este un clovn care atrage copiii la el.

Ecranizarea cărţii urmează să apară anul acesta. Sper să fie ok.

 

O mână de oase(1998)

Romanul ne povesteşte trăirile unui scriitor care nu mai reuşeşte să scrie nimic şi care se reface după moarte soţiei sale. Acesta se izolează câţiva ani la  casă de lângă lac pe care o deţine. Casa în care a ales să se mute este locul în care fenomene inexplicabine se întâmplă. Oare ce vor aceste forţe care s-au dezlănţuit?

Cartea a fost ecranizată în 2011.

 

Stephen King este un scriitor care îmi place. Poveştile sale curg lin şi sunt uşor de citit. Recomand cărţile sale dacă doreşti să te bucuri de o poveste care te va ţine captivat şi te va face să investeşti.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *