Am citit 5 cărți în ianuarie 2022

Cărțile pe care le-am citit sunt următoarele:

 

  • Azazel – Boris Akunin ⭐⭐

Roman de aventuri, pe alocuri polițist, în care Erast Fandorin investighează o moarte suspectă. Acțiunea se petrece în Rusia imperială și descoperim o lume desprinsă din romanele clasicilor ruși. Acestă lume este populată de personaje care mai de care mai pestrițe. Unele o să-l ajute pe Fandorin în căutările lui, alții o să încerce să-i ia gâtul. N-am mai citit nimic de autorul ăsta până acum și nici nu cred că o s-o mai fac prea curând. Cartea este decentă și are parți interesante dar mi s-a părut dezamăgitoare și fără acel ceva care face cărțile politiste memorabile. Finalul este groaznic de plictisitor.

Prima carte pe care o citesc de la Mishima. Am citit numai lucruri bune despre acest scriitor. Are o poveste de viață tragică ceea ce-l face și mai interesant. Nu pot să spun că m-a impresionat Confesiunile unei măști dar sigur o să citesc și altceva scris de el. Mi-a plăcut cum descrie fiecare lucru mic și reușește să-l întoarcă pe toate părțile până se transformă în 10 pagini în care ai citit despre obsesia personajului pentru un lucru anume. Trebuie să te pregătești sufletește fiindcă fiecare pagină are mare încărcătură emoțională și lingvistică. Daca vrei să citești ceva mai pretențios. Mishima este scriitorul pe care îl cauți.

Al patrulea volum din seria Witcher. Al doilea roman de sine stătător din serie. Mi-a plăcut mult mai mult decât Sângele elfilor, care-i cam descriptiv și se pierde puțin expoziția. Avem mai multă acțiunea în acest volum 4. Simțim cu sângele se înfierbântă în eroii noștrii și știm că războiul se apropie. Este vremea disprețului, baby, și nimic nu-i stă în cale. Pentru cei care se gândesc să înceapă seria asta, să știe ca de aici începe cu adevărat acțiunea. O să aveți de trecut prin două cărți de povestiri și una de introducere. Prețul merită plătit.

L-am citit cel mai repede din serie. Este cel mai plin de acțiune și cel mai antrenat. Geralt și-a ascuțit sabia și a început să taie în carne vie. Am observat că Sapkowski continuă fire narative din volumele precendente. Asta poate să fie puțin derutant câteodată. Le prindem din zbor, însă, că suntem băieți deștepti.

Cartea preferată din luna ianuarie. Spune povestea unei tipe frumoase care primește o moștenire de la părinții ei. Am ținut să precizez ca este frumoasă fiindcă asta-i una dintre subiectele discutate în carte. Însă, frumusețea poate să fie și un blestem. Tipa decide că modul cel mai bun să treacă peste traume este să se îndoape cu medicamente și să doarmă cât mai mult. Moshfeght este asemănătoare la stil cu Bret Easton Ellis.

Tu ce ai citit în ultimul timp?

 

life-with-picasso

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.