Recenzie film: Animale fantastice – Crimele lui Grindelwald

animale-fantastice-2Animale fantastice: Crimele lui Grindelwald este al 10-lea film din universul Harry Potter. Regizat de David Yates şi având ca actori principali pe Eddie Redmayne, Johnny Deep, Katherine Waterson, Ezra Miller etc. Mulţi dintre actorii care au jucat în primul se întorc şi în al doilea film. Dacă nu ţi-a plăcut de faţa lor în primul film o să-i urăşti în al doilea. Doi actori importaţi vin şi completează povestea, Zoe Kravitz şi Jude Law.

În cele ce urmează o să ofer detalii importante din film. Dacă te deranjează acest lucru te invit să NU citeşti acest articol şi să citeşti un rezumatul lui aici.

O să mă axez pe lucrurile care mi-au plăcut şi care nu mi-au plăcut la film.

Cum mi s-a părut mie în câteva cuvinte

Un film cu un scenariu interesant şi cu actori capabili dar care s-a pierdut pe parcurs. Au pus vorbit prea mult despre relaţia lui Newt cu Leta şi despre dorinţa lui Credence de a afla cine este. Jumătate din film mi s-a părut de umplutură ca să poate să ne facă să ne întoarcem şi pentru partea nr. 3. S-au plimbăt într-una de colo colo ca să treacă timpul şi să ne plictisească de moarte. Din cele două ore ale filmului cam 40 de minute sunt degeaba.

Newt şi Tina nu au niciun fel de de chimie, totul este forţat şi akward. Aş fi preferat să-i văd pe Leta şi Newt împreună şi să aflu mai multe despre povestea lor de dragoste şi cum a ajuns fratele lui Newt cu Leta. Asta mi-ar fi plăcut. Quennie şi grăsuţul nu mai au niciun haz şi sunt în plus. Povestea lor de dragoste nu are niciun sens şi au distrus-o.

Acţiunea a lipsit cu desăvârşire şi a fost înlocuită de un mare leu cu o coadă stufoasă care este topit după jucării de copii. Surprinzător mi-a plăcut mai mult de Johnny Deep decât de Jude Law. L-au adus pe Dumbledore de la geniu şi erou la un stadiu de impotent şi plângăcios.

Au introdus personajul Nagini dar nu l-au dezvoltat deloc. Au zis la început de unde a venit şi ce-i cu ea dar nicio chestie din trecutul ei. Au ratat grav şi aici şi au preferat să o facă o simplă îndrăgostită de Credence care rămâne cu inima frântă.

Idea cu fratele pierdut este bună doar că mi se pare uşor trasă de păr. Mama lui Dumbledore a murit înainte ca acesta să se nască. Deci ei sunt fraţi vitregi. Atunci de unde să ştie Dumbledore despre el şi Grindelwald de unde a ştiut.

Încă ceva ce nu am înţeles, de unde a aflat Newt despre legământul de sânge din Gellert şi Albus. De ce nu i-a spus de la început lui Newt adevărul. Sau i l-a spus dar nu ni s-a arătat. De ce atât bătaie de cap pentru nimic?

Este un film decent care avea potenţialul să depăşească Harry Potter dar a ales să fie un film mediocriu şi comercial. Nu credeam că o să spun că mi-a plăcut mai mult prima parte dar aşa este.

Părţile bune din acest film sunt relaţia lui Newt cu Leta şi efectele speciale.

 

Concluzie

Nu recomand acest film. Este plictisitor şi îţi pierzi timpul aşteptând să se întâmple ceva care să te facă să îţi pese de personaje. O să facă mulţi bani la box office datorită popularităţii lui Harry Potter dar pe mine m-a făcut să nu mai vreau să mă duc şi la partea a 3-a.

Sunt curios ce părere ai tu despre acest film şi despre întreaga seria Animale Fantastice!? Sunt mai bune decât seria Harry Potter sau din contră?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.