Cand esti neexperimentat

Trebuie sa semnalizezi ca sa vada si ceilalti ca esti prost. Folosesc un cuvant dur – prost – mai potrivit este neexperimentat. Dar imi place sa fiu dur, mai ales cu mine. Alt obiecei la care trebuie sa renunt. O sa incep sa renunt la el dupa articolul asta.

Iti dai seama ca ai luat decizii proaste cand ramai in urma unor oameni care nu sunt cu nimic mai presus ca tine. Unii sunt chiar mai prejos dar trebuie sa ne prefacem modesti. ­čśë

Ramai in urma financiar. Asta doare cel mai tare. Nu ai control asupra multor lucruri in viata dar iti dai seama ca ai gresit financiar cand ai luat anumite alegeri. Renunti la o facultate ca sa incepi alta. Ok, merge si asa. Dar cand incepi si nu termini 4 facultati. Atunci incepi sa iti dai seama ca ai problema. Si ce faci? Nimic. Scrii pe un blog amarat. Macar n-o citeasca nimeni. Iar daca citeste cineva aceste cuvinte sa stie ca am inventat tot si ca am o viata perfecta. ­čśÇ

Iti dai seama ca ai o problema. Dar ea este insusi modul in care gandesti si privesti lumea. Adevarul crud este ca trebuie sa schimbi modul cum gandesti, cum te privesti pe tine si cum privesti lumea. Iar asta, dragii mosului, este un rahat foarte greu de facut. In multe privinte trebuie sa devii alta persoana. Trebuie sa omori persoana care esti acum. Anumite parti din ea, cel putin. Ca sa faci altor obieceiuri de gandire mai bune.

Modul cel mai la indemana este terapie. Am inceput sa ma duc la terapie acum ceva ani. Am oprit-o din motive care n-au tinut de mine si nu am mai continuat-o. Am ajuns la concluzia ca si asta a fost o greseala. Pe care n-o s-o repara vreodata. Pot doar sa fac mai bine pe viitor.

Sa vedem daca imi reuseste de data asta. Revin cu date noi dupa ce reincep terapia.

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *