Cărți serioase și cărți neserioase

Lucrez acum într-o librărie unde sunt foarte multe cărți pe care le-ai cataloga ca fiind serioase. Romane cu un mesaj profund, cărți de istorie scrise de oameni respectabili și erudiți și mulți clasici. Îmi place aici dar mă simt puțin depășit de abundența de informații care mă înconjoară. Mă simt recunoscător dar în același timp îmi este teamă de toate aceste cărți. Ele sunt un reminder pentru toate ignoranța mea. Mă gândesc aproape în fiecare zi ca poate nu sunt chiar așa cu moț cum am crezut eu doar că nu am pătruns cu adevarat în lumea adevărat, a oamenilor de cultură și a celor care trăiesc pentru asta.

După ce îmi trec toate gândurile astea prin cap îmi reamintesc că nu am de ce să îmi fac griji. Sunt o persoană liberă și pot să aleg ce să citesc și ce să nu citesc, ce să îmi placă și ce nu. Îmi amintesc că dacă încerci să faci ceva doar ca să impresionezi ai pierdut deja și că dacă vrei să fii cu adevărat fericit urmează-ți curiozitatea, cu bun simț și curaj.

Este bine să simți că nu știi, că ești depășit, că mai ai multe de învățat. Astea sunt oportunități pe care le poți ataca și prin care te poți dezvolta. Așa că nu îți fie frică să înveți, să întrebi și să nu spui că nu știi. Astea sunt momentele când te dezvolţi, când afli lucruri, când ieşi din zona de confort. Nu atunci când te uiţi la videoclipuri motivaţionale pe net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *