Citind Stephen King: Prolog

Am descoperit seria asta de articole despre Stephen King. Pentru că mi s-a părut super tare am zis să fac şi eu o serie asemănătoare în limba română. Diferenţa este că eu o să citesc pentru prima data cărţile de Stephen King. Mi-am amintit că am citit Carrie şi o parte din Christine și Despre Scris de două ori.

Acţiunea din cărţile lui SK, pare-se, se întâmplă în acelaşi Univers. Asta face totul foarte interesant şi fiecare carte/poveste are locul ei în Universul Stephen King.

Problema principală este cu găsitul acestor cărţi în română. Pot să citesc destul de bine şi în engleză(probabil că asta ar fi indicat să fac) doar că îmi place mai mult să citesc în română(da, îmi este lene să gândesc în altă limbă). Şi îmi plac mai mult ediţiile publicate de Nemira, alea vechi. Mă rog, asta să fie problema până la urmă. La cât de mult a scris King o să îmi ia ceva să le citesc măcar pe astea mai importante. O să exclus lucrările de nonficţiune. Am citit de vreo două ori Secretul regelui şi, dacă eşti interesat de scris sau de SK, îţi recomand şi ţie această carte.

Care sunt, până la urmă, cele mai importante romane/poveşti scrise de Stephen King? Bună întrebare! Nenea ăsta a scris atât de mult şi a publicat atât de multe cărţi că ai putea să spui fără niciun dubiu că scrisul este drogul lui.

Să fac o recapitulare întâi cu cărţile pe care le am deja:

Carrie(1974)

Shining(1977)

Salem`s Lot(1975)

Pistolarul(1982)

Cimitirul animalelor(1983)

Misery(1987)

Jocul lui Gerald(1992)

Mobilul(2006)

O să mai adaug pe parcurs cărțile pe care le găsesc. O să opresc seria King când voi simți că nu mai pot.

 

De ce vreau să fac asta şi de ce Stephen King?

Stephen King mi s-a părut mereu un scriitor care scrie bine, care te captivează, care te face să intri în mintea personajelor. Deşi aveam impresia asta despre el, nu am citit mare lucru. Tot mă gândeam ce să scriu în continuare aici, să fac ceva mai structurat, mai interesant şi am dat peste seria aia de ţi-am zis mai sus. Mă gândesc deja dacă să fac serii şi cu alţi scriitori/scriitoare, gen Zafon(un preferat al meu). Rămâne de văzut cum merge asta cu SK. Un alt loc în care vreau să mă extind este Youtube. Am deja un canal cu câteva videoclipuri dar vrea să continui într-o notă mai organizată. Aşa că seria asta este bun început.

Da, totul bine şi frumos. Sper să reuşesc să creez ceva interesant pentru cei care sunt în căutare de cărţi bune de citit şi care vor să pătrundă mai bine în lumea lui Stephen King.

Dacă vrei să citeşti împreună cu mine cărţile de SK poţi să le cumperi de aici.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.