Cum nu am reușit să văd Starman până la capăt

Suntem 6 oameni în sală. Sunt singurul care are sub 30 de ani. Filmul care urmează se numește Starman, este regizat de John Carpenter și îl are în rolul principal pe Jeff Bridges. Am ajuns cu 5 minute înainte așa că scriu începutul acestui articol în telefon. Se închid luminile și pe ecran apare sigla casei de producție. Dar ceva este în neregulă cu imaginea. Se vede ca la un film din anii 30-40. Este imagine color dar totuși calitatea ei dă de dorit. Oare așa au vrut să facă filmul sau este bușit suportul pe care îl difuzează?

Subtitrarea apare cu efecte, primele cuvinte și, apoi, vin și restul după jumătate de secundă. Probabil că au fost pune în PowerPoint.

Este liniște în sală și încercăm să ne obișnuim cu imaginea defectuoasă și cu subtitrarea care mai mult încurcă. Bine că se aude clar și nu am nevoie de subtitrare ca să înțeleg ce spun actorii.

Jenny se uită la un montaj video unde trăiește clipe fericite alături de soțul ei decedat. O navă spațială aterizează lângă casa ei și extraterestrul din interior alege să intre în casa ei. Noroc că doarme și nu o să vadă că un extraterestru a aterizat lângă ea. Dar acum se trezește, cred că o să-l găsescă. Ce să vezi, extraterestrul a luat înfățișarea șotului ei. Nu prea știe engleza dar oricum Jenny leșină.

După ce trec prin tot felul de peripeții și ajung să se împrietenească, Jenny și Extraterestrul au scăpat de poliție și sunt liberi să ajungă la destinația lor, Arizona.

Ecranul se face alb și se aprind luminile. Un tip din spate exclamă: ”Serios?!” Îmi dau seama că nu o să am șanse să văd acest film în condiții propice și plec din sală. Ceilalți mă privesc întrebător dar nu renunță la speranța că filmul o să continue. Probabil că asta s-a întâmplat. Cred că au schimbat rola cu una mai bună.

Acest incident nu m-a supărat sau enervat deloc. Mi s-a părut amuzant și puțin trist. Filmele de la Cinemateca nu sunt ținute în condiții prea bune și oamenii care lucrează acolo probabil că sunt atât de puțini că a încetat să le mai pese de mult timp.

Filmul este vizionat și o să văd și cealaltă jumătate la un moment dat. Dacă ești în căutarea unui film pe care să-l vezi, îți recomand Starman.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.