De ce nu spun oamenii Bună Ziua?

Lucrez într-un loc unde interacționez destul de mult cu oamenii, că vreau sau nu. Ceea ce mă uimește cel mai mult este că oamenii nu răspund la salut, nu salută din proprie inițiativă și nu par dispuși să fie dispuși să creeze un minim contact verbal. Cam 30-35% din oamenii mai precis. Adică din 10 oameni sunt 3-4 care nu spun nimic când intră și pleacă la fel. Nimic, nada, nicht, nu răspund la niciun semnal sonor, poate doar la Ro-Alert.

Cauzele cred că sunt multiple și multe dintre ele singur o să îmi scape. Dar am câteva răspunsuri la întrebarea din titlu.

  1. Pur și simplu unii nu au noțiunea de a saluta. Așa sunt ei și nu au învățat că este politicos să saluți sau să răspunzi la salut.
  2. Jena și sentimentul de inferioritate. Asta cred că este cea mai întâlnită cauză.
  3. Un sentiment fals de superioritate. Nu dau eu bună ziua la un vânzător, la unul sub nivelul lor. Compensare.
  4. Unii nu aud prea bine sau sunt prinși în gânduri și trebuie să le repeți.
  5. Nesimțire. Prea des combinată cu o falsă superioritate.
  6. Alienare socială provocată de rețelele sociale. Este demonstrat că acestea numai bine nu-ți fac deși au utilitatea lor. De aici cred că a pornit un soi de alienare socială care ne face să fim tot mai închiși în noi și mai impotenți din punctul ăsta de vedere.

Adevărul este că nu știu de ce nu spun oamenii Bună Ziua sau de ce nu răspund la salut. Tu care crezi că este cauza sau care sunt cauzele?

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.