De ce succesul vinde aşa de bine?

succes-dezvoltare

99% din speakerii motivaţionali vorbesc despre succes şi cum să ai succes. Repetă cam aceleaşi lucruri şi îţi vând apoi un produs care garantează că vei atinge succesul dorit. Băi, pe mine mă lasă reci astfel de oameni. În era în care pot să aflu de pe internet cam orice informaţie mă poate ajuta să-i îi dau o sumă anume de bani unuia care îmi promite marea cu sarea nu mă mai încântă.

Dar, desigur, că am făcut asta. Şi m-a ajutat să îmi dau seama că 70-80% din ce fac ei este marketing şi restul sunt chestii de bun simţ.

Ideea  este să ţi se vândă că tu trebuie să ai succes şi că momentan nu îl ai. Orice ar fi acel succes tu nu îl ai, că nu ai mai fi acolo deh, şi că eşti inferior lor. Tu trebuie să ai bani, libertate, iubire, prosperitate, case, maşini şi alte manele de genul. Dacă nu ai aceste lucruri încă sau nu ştii tu exact cum să le obţii atunci nu eşti în cei 1%, nu eşti un achiever, nu eşti crema cremelor. Acum nu pun la îndoială că te ajută într-un fel sau altul sfaturile sau tehnicile astea. Dar la început încearcă să creeze în tine nevoia că tu ai nevoie de ele, tu nu ştii sau nu o să poţi să trăieşti o viaţă de succes dacă nu aplici cele 7 tehnici speciale sau nu cumperi cursul redus cu 20% doar astăzi.

Şi m-au prins ceva timp şi pe lucrurile astea. Nu am făcut un bilanţ să văd dacă mi-au făcut mai mult rău sau m-au ajutat. Cel mai mare bine pe care mi l-au făcut a fost să realizez că nu vreau să am succes în sensul asta. Adică vreau să am o situaţie financiară bună, să iubesc şi să fiu iubit şi să călătoresc. Dar dacă stau şi obsedez asupra acestor lucruri şi încerc eu să controlez rezultatele că aşa se face în gaşca top 1% o să ajung la casa de nebuni. O să îmi distrug sănătatea fizică şi mentală ca să ce? Ca să îmi hrănesc şi mai mult fricile şi să investesc şi mai multă energie în a fi speriat. Poate că am înţeles eu greşit toată chestia şi nu am crezut destul de mult în puterea magică a tehnicilor. Dar cu cât încerc să forţez şi să mai de succes, cu atât sunt mai anxios, mai nervos şi nu pot să mă concentrez.

Cu cât încercam să fiu mai convins că o să reuşesc şi că mintea mea lucrează alături de mine ca să îmi duc obiectivele la capăt cu atât mă îndepărtam mai mult de ele şi mă afundat în groapa dezamăgirii şi a furiei. Iniţial am crezut că eu sunt vinovat. Îmi lipseşte ceva, nu sunt destul de disciplinat, bun, frumos şi mai ştiu eu cum. Apoi am zis că cei care vând aceste idei sunt nişte şarlatani care profită de mine şi de cei care cu disperare doresc să mă aibă SUCCES.

Acum realizez că nu este nimeni vinovat. Eu pot să aleg ceea ce cred despre anumite lucruri şi le las să îmi influenţeze viaţa. Dacă aleg calea succesului şi să fiu în top 1% sau calea de bun simţ, cea în care caut să accept viaţa aşa cum este şi să nu mai fug de ea, să nu mă mai refugiez în planuri şi obiective, în vise şi visuri şi să trăiesc pur şi simplu fără să am nevoie să ştiu cum o să fie peste 10 ani sau dacă o să fiu milionar şi o să mă culc cu modele.

Şi calea de bun simţ îmi aduce cea mai mare linişte. Nu pot spune că sunt ultra fericit şi mega pozitiv. Văd şi părţile care îmi convin şi cele care nu îmi convin. Şi mai văd că aşa este viaţa.

Văd că succesul este ceva care se simte bine să îl ai dar dacă devine o obsesie te distruge. Orice obsesie care crează dezechilbru distruge în timp. Ideea asta de succes pe care o aveam în minte mă distrugea. Nu era niciodată de ajuns pentru mine. Nu fiindcă îmi doresc să continui din plăcerea şi pasiune ci fiindcă era mereu nemulţumit şi anxios. Trebuia mereu să fiu primul, să fiu superior, să ating culmi înspre a deveni un zeu printre oameni. Şi exact asta nu mă lăsa să fiu natural şi să trăiesc pur şi simplu.

Momentan nu ştiu răspunsurile la multe întrebări şi este bine aşa. Nu ştiu ce o să fac pe viitor cu siguranţă. Am câteva direcţii dar nu ştiu unde o să ajung. Şi asta îmi aduce paradoxal linişte. Mă lasă să mă obihnesc când am nevoie, mă ajută să am răbdare şi să las viaţa să meargă înainte cu ale ei căi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *