Două filme horror: Dead Silence(2007) + The Fog(2005)

Am să scriu despre ambele filme în acest articol deoarece nu am chiar atât de multe chestii de spus. Nu sunt chiar atât de bune dar dacă tot m-am uitat la ele măcar să scriu ceva.

 

Dead Silence este regizat de James Wan și îi are în distribuție pe Ryan Kwanten, Amber Valletta, Donnie Wahlberg și Michael Fairman.

Povestea se învârte în jurul legendei lui Marry Shaw care are niște păpuși și care, dacă țipi atunci când o vezi, te omoară. Jamie și Lisa primesc într-o seară o păpușă ventriloc. Nu știu de la cine este și se amuză puțin pe seama ei. Apoi, Lisa moare. Jamie este bănuit de poliție(logic!) și trebuie să dovedească că nu el a omorât-o.

Trebuie să se reîntoarcă în orașul natal. Care acum este un oraș fantomă și să dea ochii cu tatăl lui. Aici descoperă mai multe lucruri despre Mary Shaw și încearcă să pună capăt blestemului care apasă acest oraș. Între tip detectivul care-l ancheta ajunge să-l ajute și să vadă și el cu ochii lui că Mary Shaw este o cotoroanță afurisită.

Ăsta este filmul ok dintre cele două. Sunt câteva scene bine construite. Orașul este înspăimântător și simți personajele sunt singure în fața acestei entități malefice. Donnie Wahlberg – detectivul – joacă ok. La fel și Ryan Kwanten – Jamie. M-am uitat mai mult pentru că este regizat de Wan. Dar nu m-a dat pe spate cu ceva.

Plot twist-ul de la urmă este decent. Nu mă așteptam. Au reușit să construiască o poveste cât de cât interesantă dar duce lipsă de substanță. Este unul dintre acele filme horror care nu sunt nici bune nici proaste deci sunt mediocre.

The Fog este regizat de Rupert Wainwright și îi are în distribuție pe Tom Welling, Maggie Grace și Selma Blair. Este un remake al filmului cu același nume din 1980, regizat de John Carpenter.

O ceață de poți să o tai cu cuțitul a acoperit orașul de coastă de pe insula Antonio. Este vorba despre un blestem străvechi care are ca scop distrugerea familiilor care locuiesc aici. Protagoniștii nu au nicio vină și nu pot să facă nimic ca să schimbe ceva. Unii merită să moară dar într-un fel filmul nu are niciun sens.

Fantomele respective sunt idioate. De ce nu s-au întors după ce au fost omorâți. Modul în care sunt trezite nu are niciun sens. Mai ales că e o scenă la început în care cei care i-au omorât se blochează și sunt atacați de ceva din apă. Deci, care-i faza? Unde au fost fost și de ce nu au atacat insula atunci.

După cum se vede scenariul este fără sens. Actorii sunt mediocrii și nu am găsit vreunul care să exceleze. Au reușit să creeze, însă, o atmosferă înfricoșătoare în oraș. Asta este cam singurul merit. Câteva efecte speciale și câteva explozii bine făcute. În rest un film care nu m-a impresionat cu nimic și care și-a bătut jos de talentul lui Superman.

Ce film horror ți-a plăcut și mi-l recomanzi? Ca să îmi clătesc ochii după astea două.

deadsilence-the-fog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.