Happy Death Day: filmul horror inteligent

Varianta video este AICI.

Am revăzut Happy Death Day acum câteva zile dacă tot a apărut și pe Netflix. Prima dată l-am văzut într-o seară friguroasă din primăvara anului 2019. Eu, prietena mea și fratele meu am decis să ne uităm la un film horror. Ne-am uitat la niște trailere și, ce să vezi, ne-am hotărât să-l vedem pe ăsta.

Iar de atunci ăsta este unul dintre filmele mele horror preferate. În videoclipul ăsta o să discut ce elemente îl fac bun și cum reușește să fie diferit în esență față de alte filme horror deși pare că urmează aceleași idei.
Dacă nu ți-ai dat seama până acum, o să fie spoilere majore în cele ce urmează. Dacă vrei să vezi filmul cel mai bine ar fi să nu vezi clipul ăsta.

Acestea sunt lucrurile care fac din Happy Death Day un film horror deosebit:

* Lipsa unei distincții clare dintre bine și rău – ceea ce este des folosit în filmele genului. aici lucrurile nu sunt atât de clare și protagonista noastră nu este cea mai ok persoană o mare parte din film.

* personajele au substanță și o viață personală bogată

* nu există o lecție morală pe care protagonista trebuie să o învețe. trebuie doar să omoare criminalul și a scăpat. nu e ca în ziua cârtiței

* chestiile sexuale sunt prezente în fundal. nu privim cum doi tineri fac sex și apoi sunt omorâți de un criminal mascat. cea mai edificatoare scenă este între Tree și Nick, unde crezi că vor face sex dar Nick dă drumul la muzică și începe să danseze.

*  Lipsesc scenele explicite. Morțile nu sunt atât de grafice, nu se pune accentul pe sânge și cadavre

* Criminalul nu este atotștiutor și omniscient. Cum vedem în filme precum Halloween, Friday the 13th, Scream

* focusul este pus pe superficialitatea în care trăim

* nu se ia în serios

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *