I AM NOT OKAY WITH THAT(2020) – cronică serial

Am sentimente amestecate legate de acest nou serial Netflix. Carrie + Stranger Things + The End of the Fucking World = This Show

Sydney este o adolescenta care trece prin diverse incercari specifice varstei. Primul sarut, prima partida de sex, prima data cand simti ca nu esti de ajuns, primele semne ca ai superputeri. Ultima parte nu este ceva normal dar multi adolescenti au impresia ca sunt buricul pamantului si ca sunt destinati pentru lucruri marete. In cazul lui Sydney asta este adevarat. Ea este cu adevarat speciala si are superputeri, faza cu lucrurile marete nu apare in acest prim sezon.

Are un tempo lent si nu este prea multa actiune. Accentul este pus pe trairile lui Sydney si pe descoperirile specifice varstei pe care le face.

Este un amestec interesant de satira, teen-flick si film cu antieroi. Mesajul central este Viata de adolescent este destul de complicata chiar si fara sa ai superputeri pe care nu le poti controla.

Toate lucrurile sunt povestite perspectiva lui Sydney cu un voice-over similar cu cel din end of the fucking world.

Frustrarea tipic adolescentina este energia care domina acest prim sezon. Tatal lui Sidney ceea ce e cam nasol, un tip se tine dupa ea dar ei ii place cea mai buna prietena, iubitul crush-ului ei o abuzeaza emotional. Toate astea fac din ea o bomba cu ceas. Colac peste pupaza este urmarita de un tip dubios.

Estetica vizuala din acest film este foarte bine pusa la punct. Rosul este culoarea care apare obsesiv, trimitand la furie si sangele varsat pe altarul maturizarii.

Actorii sunt adunati de prin filmele si serialele de succes cu adolescenti. Sophia Lillis si Wyatt Oleff sunt cei mai cunoscuti actori de aici(amandoi jucand in It si It2) dar nici ceilalti nu se lasa mai prejos. Distributia este una talentata si carismatica.

Serialul este ruda de gradul 2 a lui End of the fucking world. O ruda mai saraca si mai putin talentata. Nu m-a impresionat cu ceva si sper ca sezonul 2 sa fie mai dinamic. Este bine ca nu l-au lungit si are doar 7 episoade de 20 si ceva de minute fiecare.

Este bazat pe romanul grafic omonin scris de Chuck Forsman si ilustrat de Charles Forsman. Astia doi au facut si romanul grafic pe care se bazeaza End of the fucking world, de aici similaritatile din cele doua seriale.

 

i-am-not-okay-with-this-netflix

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *