Imi pasa mult – Film Neflix

 

Cel mai mare plus al acestui film este… Am stat sa ma gandesc ceva timp la asta. Cel mai bun lucru este ideea initiala. Un fel lupul de pe wall street. Asta-i o nenorlcita si astepti sa i se infunde in orice moment. Se duce intr-o directie, dupa vireaza la stanga si intra in copac.

Revin la colorizare. Este atat de mult data spre albastru ca toata personajele par sa aiba ochii albastrii.

Insert video/foto

Asta-i tipul de film care a sacrificat substanta pentru a atinge cateva markere sociale. Gay, femeie alba care le-o trage barbatilor albi, sistem corupt, rusi, am spus ca femeile sunt mult mai inteligente si puternice decat barbatii. Poti sa bati o femeie si sa-i spargi capul in 10 locuri, maine o sa fie ca noua. Wonderwoman!

Daca asta a urmarit. Sa fie un film care bifeaza anumite social markers atunci este unul reusit. Daca a vrut sa fie un film artistic care spune o poveste coerenta si credibila atunci este un este un mare rahat.

Cred ca avem acum o epidemie de filme comparabile cu cea din anii ’70-80. Atunci erau barbati cu o masculinitate exagerata si, de multe ori, penibila. Acum avem femei care sunt intotdeuna pe primul loc si care reusesc sa le-o traga barbatilor care le-au marginalizat toata viata. Ceea ce poate sa fie adevarat in anumite privinte dar este exploatat intr-o asa masura ca devine neverosimil si penibil. Este acelasi lucru, ecuatia s-a schimbat. Daca cineva o sa spuna ca asta ests un film bun atunci valideaza si toata filmografia lui Seagal.

Problema principala nu sunt subiectele abordate. Nedreptatile de orice fel sunt bine venite in cinematografie. Problema este ca nu se depune efort deloc. Se cosidera apriori ca ajunge sa fie un subiect care fie pe placul unor pseudocritici(gen Rotten Tomatoes) ca sa fie de ajuns. Asa ajungi sa ai un film de 2 ore care putea sa aiba o ora jumate si sa fie decent.

Intr-o lumea ca a noastra este catalogat drept sexist imediat ce spui astfel de lucruri. Singurul meu pacat este ca vreau sa vad cat mai multe filme Bune cu protagonisti femei.

Recomandari de filme bune cu orotagonisti femei

– Good mariage, Gone Girl, Maleficent, The Terminator, Vicky Christina Barcelona, Arrival, It Follows, The Silence of the Lambs, Fargo.

Ceea ce face filmele astea sa fie bune nu este ca au femei protagoniste. Au un scenariu bun, actorii sunt credibili si fac lucruri pe care i crezi in stare sa le faca, nu sunt total badasses pt ca sunt femei si pt ca au caractere puternici si sunt carismatice. Cam tot cei lipseste filmului de fata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.