Inconstienta unor oameni de bine

Spun oameni de bine fiindca ei au impresia ca ar fi mai bine daca nu am fi in UE si NATO.

Nu ma refer la cei cu vadite interese ci la oamenii obisnuti. Cei care au o parere despre orice si de multe ori e contra. Nimic nu e bine, era mai bine inainte. Daca-i iei la bani marunti nu pot sa specifice care inainte era mai bun.

Consider ca acum este cea mai buna perioada prin care trece Romania, din toate punctele de vedere. Da, sunt lipsuri mari si decalaje multe dar daca facem o comparatie cu perioada comunista sau cu cea dinainte iesim pe plus.

Avem:

– libertatea de a circula si de a face afaceri cu restul lumii. Un lucru care nu era accesibil majoritatii in perioadele precedente

– avem libertatea de a prostesta, de a ne baga si ne scoate din ce vrem noi. Un lucru de care euroscepticii abuzeaza dar pe care l-am pierde in primele luni daca ar veni fratele rus/chinez sa ne salveze.

– putem sa plecam si sa ne construim o viata altundeva.

– avem acces la o abundenta de produse nemaivazuta vreodata in istoria tarii noastre. Zeci de magazine intr-un singur loc, acces din ce in ce mai usor produse accesibile. Zici ca fac campanie lu’ Câțu 🙂

– acces neingradit la internet. Ceva ce in tarile infratite cu prostii este un lux.

– cand au iesit vaccinurile anticovid am fost printre primii acces la ele. Totul datorita UE. Sa nu ne facem iluzii ca am fi vazut vaccin pana in ziua de azi fara UE. Ca unii aleg sa nu isi faca este propria alegere care o sa aiba consecinte, mai devreme sau mai tarziu.

Pe scurt – Putem sa facem ce vrem, cum vrem si unde vrem. Ceva ce nu prea puteam face inainte, din diverse motive.

Poate sunt prea dur si nu inteleg exact ce-i motiveaza pe oamenii astia. Ideea e ca m-am saturat sa ne tot plangem de mila. Hai sa facem altceva cu timpul nostru!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.