Locke & Key(2020) – cronică serial

Locke&Key este un nou serial produs de Netflix. Acesta este bazat pe seria omonină de benzi desenate scrisă de Joe Hill și ilustrată de Gabriel Rodríguez.

Povestea este centrată pe viața familiei Locke, compusă din Nina, Tyler, Kinsey și Bobe. Aceștia se mută în vechea casă a familiei, numită Casa Cheilor, după nefericita moarte a lui Rendell Locke, soțul Ninei și tatăl celor trei. Noua lor casă este în proprietatea familiei de sute de ani și este considerată casa bântuită a micuțului oraș Matheson din statul Massachusetts. Aici se va petrece majoritatea acțiunii, alternând cu câteva amintiri ale protagoniștilor din perioada când trăiau în Seattle.

Imediat după ce se mută aici, mezinul familiei începe să descopere diverse chei prin noua casă și să audă diverse voci care-l îndrumă spre aceste chei. Pe lângă asta își face o nouă prietenă, Doamna din Fântână, care-l ajută să înțeleagă ce sunt cheile astea, puterile lor și cum să le folosească. Desigur că această Doamnă are planuri necurate în ceea ce privește cheile și lucrurile nu sunt așa cum par la început.

Are o intrigă ușor de urmărit și puțin copilăroasă pe alocuri. Au încercat să fie prea tare următorul Stranger Things și au cam dat chix la capitolul creat o poveste super-tare cu niște copii. Scenariul este interesant, actorii sunt ok dar sunt anumite lucruri care lipsesc și care fac din acest serial să fie  plictisitor câteodată.

În primul rând, răufăcătorul este prost schițat și nu impresionează cu prea multe chestii. Motivele din spatele acțiunilor sale lipsesc total și nu este deloc imspăimântător. Dacă au vrut să facă un serial pentru copii le-a reușit dar dacă intenția lor a fost să creeze ceva pentru mai multe categorii de vârstă, au cam dat-o în bară.

Problema principală este că durează prea mult să ajungă la anumite puncte culminante care să te țină interesat. Sunt prea multe episoade(10) pentru un scenariu care este destul de subțirel. Nu știu cum este materialul sursă dar cel mai bine făceau 6 sau 8 episoade. Astfel, creau altă dinamică și lucrurile se mișcau mai repede. Te pierde pe parcurs și nu cred că o să reziste toți la momente de drama sau cu prea multe flashback-uri. Mi se pare că au integrat trecutul foarte prost în acțiunea din prezent și că au îngreunat mult mersul poveștii. Iar să fii plictisitor în momentul de față este moartea unui serial.

În ciuda acestor neajunsuri, Locke&Key este un serial interesant, care are o distribuție talentată și care aduce o poveste proaspătă în atenția publicului. Joe Hill este pe val și se pare că îi priește colaborarea cu Netflix, după adaptarea In the Tall Grass de anul trecut.

Iese în evidență Jackson Robert Scott (Georgie din IT). De fiecare dată când este o scenă cu el fură toată atenție și i se potrivește rolul de frate mai mult care este mult prea inteligent pentru vârsta lui.

Serialul are toate șansele să se îmbunățească în sezonul doi, dacă o să fie unul, și finalul a lăsat o grămadă de portițe deschise pentru viitoare aventuri.

Îi dau acestui serial nota 7 și aștept și aștept ca următorul sezon să repare greșelile făcute  în primul și să continue să cu lucrurile bune din primul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.