Mimic(1997) – recenzie film

Sunt convins ca multi dintre voi aveti cateva filme pe care le-ati vazut in copilarie si care au ramas cu voi. Poate sunt filmele indiene cu dans la fiecare scena mai importanta sau cele de actiune cu bataie si impiuscatura. Pentru mine sunt 2 filme horror pe care le-am vazut noaptea tarziu pe TVR1. wink

Unul dintre ele se numeste Mimic. Pe celalalt o sa il prezint intr-un videoclip separat. Ambele sunt filme facute la sfarsitul anilor 90.

Am regasit Mimic cu aceasi nostalgie si placere cu care isi gaseste un adult trecut prin viata jucariile. L-am revazut cu o placere nebuna si mi-am dat seama de un lucru. Vazusem in copilarie partea a doua din seria asta. Erau atat de multe lucruri similare si totusi ceva nu se lega.

Am ales sa vorbesc despre prima parte pt ca este mult mai buna. Regizat de guillermo del toro si aparut in 1997, mimic este un film horror/sf cu gandaci supradimensionati si metroul din New york.

ii are in distributie pe Mira Sorvino, Josh Brolin, Jeremy Northam si Gianluca Giannini.Actorii sunt foarte buni si imi place mult chimia dintre ei.

O sa incep sa spun ca iubesc scena de la metrou in care echipa noastra incearca sa gaseasca explicatia la mutatia suferita de gandacul lui Iuda(misto traducerea hihi)

decorurile de la metrou, atmosfera aia aglomerata si inabusitoare, usa care ducea la locul unde au gasit primul gandac, aparitia politistului. Totul este extraordinar de bine construit. este o scena care incapsuleaza in cateva minute tot ce a insemnat filmul horror de la sfarsitul anilor 90.

un film horror claustrofobic, plin de agresori care asteapta in umbra sa iti ia capul.

Asta este primul film american regizat de Del Toro. primul film al lui, Cronos, este foarte diferit de mimic. Acela este mult mai artsy partsy, intr-un mod care nu plictiseste dar de multe ori reuseste sa se piarda in detalii. Daca vrei sa vezi un film cu vampiri diferit uita-te la Cronos.

Mira Sorvino este extraordinara. Super frumoasa, sigura pe ea si o luptatoarea feroce. Pacat ca a incaput pe mana fratilor Weinstein care i-au distrus cariera.

In Manhattan, gandacii raspandesc o boala care i-a viata multor copii. Nereusind sa creeze un tratament sau un vaccin pt boala, o echipa de cercetatori creeaza un supergandac – Gandacul lui Juda – cu un metabolist mult mai rapid decat cel normal. Acesta v-a reusi lase gandacii normali fara mancare si v-a ajuta astfel la disparitia lor. Super|Gandacul nu are capacitatea sa se reproduca si, astfel, o sa dispara de la sine.

Doar ca exact ca in Jurrasic Park, natura are propriile dorinte si idei si supergandacii reusesc sa gaseasca o cale ca sa se reproduca. Avand un metabolism atat de rapid evolueaza si incep sa creeze o colonie de soldati care sa lupte impotriva pradatorului, omul in acest caz.

Echipa care a creat gandacul descopera ce se intampla si incearca sa distruga cuiburile formate si sa protejeze Manhatanul de o invazie care l-ar distruge.

Mimic este un film horror pe care nu trebuie sa il ratezi. Desi era prea mic in anii 90 pot sa spun ca sunt nostalgic de multe ori dupa atmosfera aia de sfarsit de mileniu. Filme horrror americane au reusit sa inoculeze in mintea mea niste emotii pe care nu le-am trait eu. asta spune multe despre impactul cinematografiei asupra mintii noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *