Recenzie film: A fost odată la… Hollywood(2019)

A fost odată la… Hollywood este ultimul film regizat de Quentin Tarantino. Îi are în distribuție pe Brad Pitt, Leonardo DiCaprio, Margot Robbie, Timothy Olyphant și Al Pacino. Spune povestea unui actor care a trecut de vârful carierei, Rick Dalton, a prietenului său bun la toate, Cliff Booth și a cazului Sharon Tate – Charles Manson – dar cu un twist.

Nu pot să spun că abia așteptat să văd filmul ăsta dar am vrut să văd dacă a făcut o porcărie sau a reușit iar să surprindă cu ceva acel nenorocit de Tarantino. Înainte să merg la cinema am văzut Django și Pulp Fiction deci eram full mode Tarantino.

Filmul este bun merită să-l vezi. Pitt și DiCaprio sunt extraordinari. Nu există o notă falsă în filmul ăsta. Iar cei doi sunt în vârful carierei. Nu știu de ce mă cam enervează Margot Robbie de când a jucat-o pe Harley Queen. Parcă nu mai iese din rolul ăla pisicos și enervant. Mă rog, este ok, e frumoasă și asta este tot ce contează la Hollywood.

Mai mult chiar nu pot să spun. Rick Dalton luptă să iasă din umbră și să redevină o stea, Cliff Booth îi face comisioane lui Rick și se bucură de serile petrecute în rulota sa alături de pittbull-ul  Brandy. Sharon Tate este în vârful carierei și urmează să dea naștere unui copil. Nu știu cu cine l-a proceat dar nu asta e important în film.

Ceea ce este importantă este întâlnirea lui Cliff cu secta de hippioți condusă de Charles Manson. Nu este o întâlnire prea fericită și o să aibă repercursiuni până la finalul filmului.

Poate să fie puțin plictisitor în unele momente din cauza ritmului lent. Are 2 ore și 40 minute deci trebuie să ai răbdare. La un moment dat chiar a ieșit cineva din sală. Dar deja m-am obișnuit să iasă câteva cineva la fiecare film pe care-l văd la cinema. Social media și telefoanele ne-au distrus puterea de concentrare și răbdarea.

Este presărat cu multe momente de amuzament specific lui Tarantino. Câteodată sec, câteodată copilăresc, câteodată de situație, câteodată atât de subtil că sigur nu îl înțelegi. Ceea ce îmi place.

Poți să spui că este o tragicomedie care se termină bine.

Iar la sfârșit sunt câteva scene de acțiune care a meritat tot filmul pentru a le vedea. Brad Pitt este un zeu și face cel mai bun rol din ultimii 10 ani.

A fost odată la… Hollywood merită văzut la cinema. Are mai mult farmec așa. De acasă poate să fie ceva la care renunțe în prima oră și la care nu te mai întorci nicioadată. Dacă vrei să vezi un film bun și care nu se ferește să aibă personalitate ăsta este cel potrivit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *