Recenzie film: Extrem de pervers, şocant de violent şi diabolic(2019)

Extrem de pervers, şocant de violent şi diabolic este un film lansat în mai 2019 . Îi are în distribuţie pe Zac Efron, Lilly Collins, Angela Sarafyan şi John Malkovich. Poveşte viaţa lui Ted Bundy alături de iubita acestuia, Liz Kendall și cum a ajuns acesta să fie anchetat pentru posibila omorârea a câtorva femei. 

Dacă nu ştii cine este Ted Bundy nu te grăbi să cauţi pe internet dacă vrei să te bucuri de film. Poţi să te documentezi cât doreşti după ce vezi filmul.

Filmul începe cu o scenă în care Liz îl vizitează pe Ted la închisoare. Aceasta este destul de rece cu el, în timp ce Ted este evident îndrăgostit de ea şi nu înţelege de ce se comportă aşa cu el.

Filmul continuă apoi cu relatarea nopţii în care cei doi s-au întâlnit. Liz tocmai ieşise dintr-o relaţie şi era în căutare de ceva nou. Dar nu prea avea încredere în şansele ei, având în vedere că avea deja o fiică dintr-o relaţie anterioară.

Dar este “salvată” de Ted Bundy, un tip fermecător  care o invită la dans şi care este prea manierat şi bine intenţionat ca să fie real. Aceştia încep o relaţie care este fără cursur. Timpul trece şi Ted se dovedeşte a fi un partener grozav și un tată adoptiv grijuliu și implicat. 

De aici încep lucruri să se strice.

Filmul nu este unul de acţiune şi mare parte din scena sunt cu oameni care vorbesc despre cum se simt, despre ce este de făcut şi despre lucruri de genul. Nu are ceva care să te facă să spui “wow” sau să vrei să îl mai vezi odată. Se concentrează pe personalitatea lui Ted şi cum ce a fost dispus să facă ca să nu intre la puşcărie. Este relatată în principal perioada când acesta era judecat şi se arată foarte puţine lucruri din viaţa lui în rest.

ted-bundy-film-2019

Ted este arestat într-o seara și i se pun în cârcă o serie de acuzații pe care refuză să le recunoască. Fiind student la Drept, Ted începe să se pregătească pentru proces. Bulgărele începe să se rostogolească și noi cazuri de ucidere ies la iveală în alte câteva state americane. Toate sunt puse pe seama lui Ted Bundy și ajunge să fie anchetat în trei state(parcă).

Dar, simpaticul și carismaticul Ted, nu se dă bătut. Nu recunoaște nimic și este hotărât să lupte până la capăt pentru a-și dovedi nevinovăția.

Filmul orbitează în jurul personajului principal și se bazează mult pe intepretarea lui Zac Efron. Care, trebuie să recunosc, este foarte bună. Mai ales pentru tiparul pe care acesta l-a urmat în carieră până acum. Efron reușește să se folosească de carisma lui naturală pentru a ne sădi îndoială în minte și este convingător în scenele dramatice. Aș putea să spun că este cel mai bun rol făcut de Efron, deși nu am văzut toate filmele în care a jucat. Cel mai bun roman dramatic, cel puțin.

Înainte de finalul filmul chiar nu știam ce să cred despre Bundy. Nu știam ce turnură o să ia filmul. Poate o să fie totul vag și va lăsa privitorul să umple golurile sau poate va dezvălui adevărul. A fost un final bine construit pe tot parcursul filmului. Dacă vrei să afli ce se întâmplă poți oricând să te uiți la film. Nu vreau să îți stric surpriza.

Am așteptat mai multe de la acest film când am intrat în sala de cinema. Dar totul s-a bazat pe cât de bine joacă Efron. Restul a fost doar de umplutură. Povestea destul de previzibilă și melodramatică. Ceilalți actori au avut interpretări liniare și nu au ieșit cu ceva în evidență.

Un film pe care îl recomand celor interesați de astfel de subiecte dar pe care nu l-aș mai revedea.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *