Recenzie film: Maleficent(2014)

Maleficent este una dintre adaptările live-action ale poveștilor Disney. Este un soi de poveste de origine a zânei rele Maleficent și a lucrurilor care o motivează să facă ceea ce face. 

Filmul este regizat de Robert Stromberg și se se bazează pe un scenariu scris de Linda Woolverton. În distribuție îi are pe Angelina Jolie, Sharlto Copley(cea mai slabă prestație din film), Elle Fanning,  Sam Riley și Imelda Staunton( Dolores Umbridge în Harry Potter).

Este o reimaginare a poveștii clasice Frumoasa din pădurea adormită. Accentul este pus aici pe zâna cea rea, asta deducându-se ușor din titlu. Este povestea a doua regate rivale, unul al oamenilor lacomi și mândrii și unul al ființelor magice, care vor să trăiască în pace. Vedem când de frumos este Moors, regatul magic, prin ochii zânei cu aripi de pasăre, Maleficent. În ciuda numelui are un suflet cald și se înțelege foarte bine cu locuitorii din Moors. Aici nu domnește nimeni și siguranța ținutului este asigurată prin cooperare și cu ajutorul unor copaci luptători foarte bine realizați. Mi-au adus puțin aminte de Enții din Stăpânul Inelelor.

Într-o zi, copacii ăștia prin un om care încearcă să fure ceva din Moors și o cheamă pe Maleficent să-i ajute și să-l prindă pe pungaș. Când văd că este doar un băiețel îl lasă să plece, la insistențele lui Maleficent, și între cei doi se înfiripă o poveste frumoasă de dragoste. Când am ajuns aici nu puteam să înțeleg unde vor să se ducă cu povestea dar apoi m-am prins și a devenit totul previzibil.

Singurul lucru care mi se pare că ține la un loc filmul este prestația actoricească a Angelinei Jolie. Este o actriță bună și dă viață rolului, îl scoate din tipare și nu pică în clișeele alea nenoricite în care pică toți ceilalți actori. O ajută și ce are de făcut aici, situându-se de multe ori la granița dintre bine și rău.

Ceilalți actori sunt cam plictisitori. Nu au cine știe ce roluri dar niciunul nu excelează la ceva anume. Se încadrează în niște tipare și atâta tot.

Coloana sonoră este una specifică Disney dar nu mi-a rămas nimic în minte despre care să pot să vorbesc mai detaliat.

Maleficent este un film Disney cuminte. Are ingredientele care îl fac ușor de privit și distractiv dar pică nu are nimic memorabil și nu pot să spun că vreau să îl mai văd a doua oara. Majoritatea producțiilor Disney au, în primul rând, un program de marketing care le face atât de populare și profitabile.

Maleficent a produs peste 750 milioane dolari deci o să avem și o parte a doua la sfârșitul lui 2019. Nu știu de ce am impresia că o să fie o continuare slabă a poveștii. Dar nu se știe niciodată.

 

Dacă vrei să vezi Maleficent în confortul propriului cuibușor poți să-l cumperi de aici. 

maleficent-disney

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.