Recenzie film: Misery(1990)

O să fie sincer cu tine, habar n-am ce să scriu despre acest film. Mi-a plăcut mult dar în acelaşi timp simt că-i lipseşte ceva. Cred că lucrul care nu mă face să-l consider un film excelent este previzibilitatea. Nu adus ceva nou. Povestea este adaptată la realitatea anilor 90 şi miroase de la o poştă a Stephen King dar nu are ceva care să fie WAW.

Mă aşteptam să joace excelent actorii şi nu am fost dezamăgiţi. Scenele sunt foarte bine filmate, suspansul este acolo şi sunt şi câteva momente în care te surprinzi zâmbind dar îi lipseşte acel ceva special. Este un film cuminte pe care mulţi regizori l-ar putea duce la capăt. Scriitorul Paul Sheldon, care este sechestrat de o fană înfocată, este jucat bine de James Caan. Rolul îi vine atât de bine pentru că nu riscă nimic. Nu am simţit că a pus prea mult suflet sau prea puţin în rol. A jucat ceva care să nu fie nici prea prost dar nici prea bun. Un mediocru cu câteva sclipiri.

Kathy Bates, prin rolul lui Annie Wilkies, iese cel mai mult în evidenţă. Este o portretizare a unui personaj dificil dusă la capăt genial. Cred că ăsta este singurul motiv pentru care mai auzit şi astăzi despre acest film. Bates merită toate elogiile care i se aduc pentru faptul că a cărat în spate filmul cu prestaţia ei.

Este un film pe care ţi-l recomand şi n-o să spun ce se întâmplă pentru că deja o să stric totul. Fiecare parte din film este importantă şi cel mai bine te las să-l descoperi.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.