Recenzie film: Point Blank(2019)

Întâlnirea actoricească dintre The Purge şi Winter Soldier. Rezultatul este acceptabil şi antrenant. 

Point Black este un film de acţiune creat de Netflix şi regizat de Joe Lynch. Distribuţia îi include pe Frank Grillo, Anthony Mackie, Marcia Gay Harden şi Teyonah Parris. Este remake-ul american al filmului francez À bout portant. Filmul poate fi vizionat doar pe Neflix.

Povestea este după cum urmează. Doi tipi intră în belele şi sunt urmăriţi de o groază de răufăcători. Nu ştii dacă cei doi sunt răufăcători la rândul lor şi nu ştii de parte cui este dreptatea. Aceşti tipi şi fraţi pe deasupra. Un alt tip este asistent medical şi este căsătorit. Fericitul cuplu aşteaptă un copil. Nu există nicio legătură între cei doi tipi şi acest cuplu.

După ce lucrurile scapă de sub control. Unul dintre tipi – Abe – este lovit de o maşină şi ajunge la spital. Fratele care scapă – Mateo – este dispus să facă orice ca să îl salveze pe Abe. Pentru că cei doi au probleme destul de mari cu poliţia şi cu un ganster pe nume Big D, care normă că este negru.

Spitalul în care ajunge Abe este spitalul în care lucrează şi bărbatul din fericitul cuplu – pe numele lui Paul. Paul încearcă să îşi facă treaba de asistent medical şi este tărât în toată povestea asta de Mateo. Acesta îi răpeşte nevasta şi îl obligă să-l scoată pe Abe din spital şi să-i ajute să se reunească.

O intrigă interesantă şi care promite multă acţiunea şi scene pline de adrenalină şi suspans.

Dar oare o să-i ajute Paul pe cei doi frați să scape de poliție și de mafie? Oare și-au făcut încă un dușman sau o să reușească  să se împritenească până la sfârșit?

Pentru că este un film Netflix lucrurile o să se terminte bine. Aproape bine. Eroii vor pierde câteva bătălii dar vor câștiga războiul. Deci este un film sigur și ușor de digerat.

Frank Grillo este bun în rolul ăsta. Nu iese din tiparul de tip dur pe care ni l-a oferit în The Purge. Face ce trebuie să facă, se enervează, mai omoară niște oameni și apoi se retrage în lumea lui nemuritoare și rece.

Anthony Mackie continuă să fie Sam Wilson din MCEU. Primește niște bătaie, are câteva replici care se vor amuzante și inteligente și apoi se enervează tare rău și bate câțiva gangsteri.

Point Blank este făcut pe un model consacrat. Tipi răi care nu sunt chiar așa răi, un familist care trebuie să-i ajute și să-l prindă pe adevăratul vinovat. Este influențat clar de genul buddy flick care a făcut carieră serioasă în anii ’90 și la începutul anilor 2000.

Mi-a plăcut. Este simplu de înțeles, are multă acțiune și scenariul este ok. Dacă vrei să te relaxezi vizionând un film acesta este o alegere potrivită.

point-blank-recenzie

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *