Recenzie film: Reign of the Supermen(2019)

Reign of the  Supermen este continuarea de la The Death of Superman din 2018. Probabil că este destul de clar ce se întâmplă în primul film. Este o poveste cât de cât similar cu cea Batman vs. Superman din 2016. Justice League se bate cu Doomsday, care are o poveste diferită faţă de cea din film, şi ambele tabere pierd câte ceva.

reign-supermen-2019

După tot acest război lumea trebuie să înveţe să trăiască fără Superman. Abia acum aceștia realizează cât de mult se bazau pe el şi că sunt cam vulnerabili în faţa ameninţărilor care urmează să apară după nefericitul eveniment. Justice League este demoralizată şi încearcă să îşi revină. Lex Luther profită de oportunitate şi crează o clonă a lui Superman,Superboy, pe care vrea să îl prezinte ca o alternativă la golul rămas. Toate acestea sponsorizate de LexCorp desigur.

Pe lângă Superboy-ul lui Luther mai apar încă trei copii ale lui Superman. Acestea sunt Steel, Cybor Superman şi Eradicatorul. Aici intervine dilema pământenilor, care este Superman adevărat şi care este de partea noastră?

Nu o să spun care este personajul negativ din poveste ca să nu îţi stric plăcerea de a descoperi tu asta. Vreau să vorbesc în continuare despre cum DC reuşeşte să creeze filme animate bune şi foarte bune şi la capitolul filme artistice se pierde în formule Marvel.

Probabil că o parte din motiv diferenţa de mediu în care se lucrează, poţi să faci mai uşor unele lucruri în animaţii decât în filmele artistice.

Ceea ce mi se pare că lipseşte din filmele DC este umanitatea. Nu ai momente în care eroii chiar trebuie să lupte cu adevărat(poate doar puţin în Aquaman şi Shazam) sau în care nu ştii de la început ce o să se întâmple. Lipseşte cu desăvârşire misterul din filmele DC.

Vizionând Reign of the Supermen chiar nu ştiam ce o să se întâmple în continuare, nu am ghicit de la început tot parcursul filmului. Nu am putut să îmi dau seama de la început care-i treaba cu Supermenii ăştia şi ce-i motivează pe fiecare. Îţi oferă momente “aha” şi te lasă să gândeşti şi singur care-i treaba cu anumite lucruri.

Încă un lucru în care excelează animaţia DC este lucrul în echipă. Fiecare are un rol şi nu este totul rezolvat de un singur individ, mai ales aici. Le oferă şi celorlalţi posibilitatea să fie eroi şi să facă diferenţa. Nu ca în Justice League.

Reign of the Supermen este cel mai bine vizionat după ce ai văzut şi The death of Superman. Împreună cele două sunt un film de animaţie în două părţi antrenat şi care reuşeşte să mulţumească toata categoriile de privitori.

Bonus:

Fiecare film cu supereroi cred că are un fel de lecţie în spate. (Mă rog, câteva au.) Lecţia pe care acest film animat ne-o oferă este Mergi mai departe. Nu rămâne blocat în trecut. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *