Recenzie film: SpiderMan Far From Home(2019)

SpiderMan: Far From Home este ultima apariţie din Universul Cinematic Marvel şi continuarea la Homecoming din 2017. Revin actorii din prima parte, Tom Holland este Peter Parker, Zendaya este MJ, Jabon Batalon este prietenul cel mai bun al lui Peter şi Marisa Tomei este mătuşica May. Pe lângă ei apar şi Happy Hogan, prietenul lui Tony Stark, Nick Fury şi agentul Hill. Cea mai nouă apariţie este cea a lui Jake Gyllenhaal în rolul lui Quentin Beck/Mysterio.

După evenimentele din Infinity War şi Endgame, Peter trebuie să îşi reia viaţă şi descoperă că lumea pe care o ştia a fost schimbată destul de mult de lupta din Thanos şi Avengers. Este pe cont propriu acum, Iron Man fiind cam mort, şi trebuie să îşi dea seama ce vrea să facă cu viaţa lui şi ce alegeri trebuie să ia.

Am scris şi am rescris de mai multe ori părerea mea despre acest film. Am făcut o comparaţie cu SpiderMan regizat de Sam Raimi, am încercat să arăt cât de bine(sau nu?) reuşeşte să continue MCU după Endgame. Dar nu am fost satisfăcut cu nicio abordare de acest gen.

Din trailer se cam înţelege despre ce este vorba. Este un twist la un moment dat, care s-a vrut a fi ceva waw, dar nu prea o să primeşti ceva diferit faţă de ce ai văzut în trailer. Peter Parker este un adolescent care vrea să aibă o iubită. Este, însă, şi SpiderMan şi trebuie să ajute lumea şi să fie un supererou. Aproape nimeni nu ştie că are o dublă identitate. Pe baza acestui fapt au contruit câteva scene amuzante în film. Iar asta este aproape singurul merit al lui Far From Home. Au reuşit să se folosească de carisma unor personaje şi să mă facă să râd de câteva ori.

Acţiunea este plictisitoare şi îmi doream cu disperare să facă ceva şi să se oprească din vorbit. Am vrut să văd un film cu explozii şi reveniri supriză şi am primit câteva minute de comedie bună şi o învălmăşeala de alte lucruri care nu prea merg.

Tom Holland este un Spiderman decent. Nu am ce să-i reproşez. Îşi face treaba bine şi cam atât. Nu excelează cu nimic. Nu este Robert Downey Jr. Nici măcar Mark Ruffalo. Cred că MCU o să ducă lipsă de personaje carismatice de acum înainte.

Dr. Strange este ok dar nu m-a impresionat cu nimic prima data ca performanţă actoricească. Toată greutate pică pe umerii lui Thor şi a Gardienilor Galaxiei. Cred că aici o să îşi îndrepte cel mai mult atenţia. Cum au făcut la început cu Iron Man şi Căpitanul America.

Iar SpiderMan o să fie un personaj de umplutură care o să aducă anumite chestii la poveste. Un fel de AntMan. Dacă tot suntem la gângânii.

spiderman-far-from-home-recenzie

Jake Gyllenhaal este ok în rolul lui Mysterio. Nu este cel mai bun rol al lui dar este credibil şi are o dinamică bună cu Tom Holland. Cea mai impresionantă scenă este creată de personajul lui şi Marvel au reuşit să ne ofere ceva la fel de impresionant ca lupta dintre Dormamu şi Doctor Strange – vizual vorbind. O să înţelegi dacă te uiţi la film.

Nick Fury şi agent Hill s-au purtat ciudat tot filmul. La un moment dat mă gândeam că Sam Jackson chiar a reuşit să facă un rol de căcat prima dată în viaţa lui. Dar s-a dovedit a nu fi cazut. Chiar a jucat exact ceea ce trebuia. O să înţelegi despre ce vorbesc în al doilea end credit scene.

Dacă nu eşti fan MCU, nu cred că o să te impresioneze filmul ăsta. Are multe momente în care devine foarte plictisitor. Dacă eşti fan MCU, o să te bucure câteva chestii dar nu o să vrei să-l mai revezi.

În ciuda multe defecte, mi-a plăcut Far From Home. Nu ştiu de ce dar mi-a plăcut. Am simţit că ăsta este cel mai aproape de Spiderman-ul ăla din comics. Am simţit că mă uit la o comedie romantică cu supereroi şi asta chiar nu a fost rău. Este ceva puţin diferit faţă de ce a scot Marvel până acum şi mi se pare că au încheiat o era( Iron Man) destul de decent.

Ceea ce am început să văd pe Youtube este că Marvel/Disney cumpără recenzii. Ceea ce nu este rău deloc. Mă bucur că unii oameni fac bani din asta. Ceea ce mi se pare puţin periculos este părerea pe care o oferă. Atunci când eşti plătit să vorbeşti despre ceva ai tendinţa să fii părtinitor şi să îndulceşti comentariul. Asta nu îmi place. Am văzut asta la John Wick, care îmi place, dar nu mi se pare unul dintre cele mai bune filme de acţiune. Mă rog, poate mi se pare mie.

Acum că am recitit ce am scris, chiar nu ştiu ce să zic despre Far From Home. Este o amestecătură de lucruri bune şi lucruri care nu merg. Actorii sunt buni, acţiunea este simplistă – cu câteva excepţii – şi povestea în ansamblu are sens doar pentru fanii MCU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *