Recenzie film: Vacanță criminală(2019)

Vacanță criminală este un film de comedie produs de Happy Madison Productions în parteneriat cu Netflix. Adică Adam Sandler făcând altă comedie care amenință să fie oribilă. Filmul este regizat de Kyle Newacheck și îi are în distribuție pe Sandler, Jennifer Aniston, Luke Evans, Gemma Arterton și bătrânelul Terence Stamp.

Am auzit lucruri bune despre film și am zis să-i dau o șansă. Trebuie să recunosc că mi-au plăcut mereu filmele lui Adam Sandler. Chiar și alea teribil de proaste. Nu necesită să gândesc prea mult la ele și sunt amuzante câteodată. Numai bune pentru o seară de film în care să bei cu prietenii sau pentru o după-amiază leneșă.

Vacanță criminală/Murder Mystery îi are ca protagoniști pe soții Spitz, Audrey și Nick, interpretați de Sandler și Aniston. Care au o chimie foarte bună. Sunt amuzanți împreună, nu există momente când sunt pe altă tonalitate și pot să spun că au îmbătrânit ok. Chiar dacă Jennifer și-a făcut o grămadă de operații de-i stă față dreaptă și și-a pierdut orice fel de expresivitate.

Cuplul Spitz urmează să călătoarească în Europa, pentru a sărbători luna de miere pe care nu au avut timp să o ia timp de 15 ani. Știți voi, muncă, muncă și iar muncă. Ea este coafeză și el este sergent de poliție – deși o minte pe soția lui că a ajung detectiv.

Pe avion se întâlnesc cu extravagantul și chipeșul Charles Cavendish, care-i invită pe o croazieră în mările teritoriale franceze. Ce poate să nu meargă bine? Deși nu le sună prea bine la început și sunt sceptici până la urmă acceptă când văd care este alternativa lor de vacanță.

Totul bine și frumos pe vasul de croazieră. Cunosc aici câteva celebrități și oameni foarte bogați. Aceștia o să joacă un rol foarte important în ceea ce se va petrece în continuare. Alături de Audrey și Nick o să fie părtași la o crimă.

vacanta-criminala-recenzie

Crimă care v-a declanșa o serie de aventuri în care cuplul nostru este aruncat fără voia lor și care-i aduce față în față cu legea statului francez. Lege care-i va salva în mod miraculos până la urmă dar care-i va obliga inițial să devină niște detectivi și să încerce să revolve tot acest mister.

Sandler și Aniston sunt tari în film. Interacțiunea dintre cei doi este cea mai bună parte a filmului și este una dintre puținele comedii care te face să zâmbești în toată marea asta de comedii care repetă acealeași rețete învechite. Nu este un film perfect dar este de ajuns cât să te țină interesat până la capăt.

Scenariul este subțirel și de multe ori previzibil. Dialogul dintre cei doi este bine scris și are poante bune care par venite de la niște oameni normali nu de la niște actori care spun recită ce au scris niște băieți.

Ceilalți actori sunt ok. Nu pot să spun că m-a impresionat vreunul și faza cu maharajahul mi s-a părut penibilă și trasă de păr. Detectivul Delacroix este cel mai slab personal. O caricatură care nu era necesară și care vrea să fie un fel de trimitere la cultura franceză, aia de duzină. Dar nu le-a reușit asta.

 

Filmul este dus în spate de prestația Aniston-Sandler. La sfârșit au lăsat loc de o continuare și cred că m-aș uita și la aia dacă o să apară vreodată. O comedie condimentantă cu acțiune pentru momentele când nu vrei să gândești prea mult. 

Poți să vezi filmul pe Netflix, prima lună o ai gratuită. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *