Roger Corman x 3: The Premature Burial, The Raven și Bloody Mama

După cum spuneam aici, am fost să văd trei filme de Roger Corman. Am ”îndurat”4 ore și jumătate ca să văd și eu care-i treaba cu regizorul ăsta. Organizatorii CineClubului(cred că ei erau) au spus câteva cuvinte despre regizor, cum ar fi:

 

  • conceptul de film B vine din lumea muzicii, de la vinyluri mai exact. Partea A conținea melodiile mai cunoscute și mai bune, partea B cele mai necunoscute și mai slabe calitativ. De aici extrapolarea.
  • Roger Corman a influențat mult industria cinematografică americană. În special prin oferirea de roluri tinerelor talente(De Niro, Jack Nicholson, Peter Fonda, Sylvester Stallone etc) și a fost mentor pentru câțiva regizori importanți(Francis Ford Coppola, Martin Scorsese, James Cameron, Jonathan Demme etc)
  • Filmele de categorie B nu sunt neapărat slabe calitativ ci doar au avut un buget redus. Cormac făcea câteva 4-5 filme pe an și se baza mult pe strategia de buget mic și filme multe.

O recomandare de carte scrisă de Corman este aceasta.

Câteva persoane au participat activ la discuție dar cum eu nu știam mare lucru despre aceste regizor am tăcut din gură și mi-am luat notițe mentale. Nu am fost mulți în sala, puțin peste 20, dar atmosfera este plăcută și fără mârlanii care populează cinematografele din mall-uri.

Primele două filme mi-au plăcut destul de mult. Al treilea mi s-a părut destul de dur, nu eram pregătit pentru asta. Nu sunt pentru orice tip de spectator filmele acestea. Este o lume cinematografică diferită față de cea din ziua de azi. Filmele astea nu erau făcute să pună chiar atât de gânduri ci să fie difuzate în Cinema-uri Drive-In . Nu necesită chiar atât de multă atenție și au câteva scene care să șocheze sau să amuze publicul. În rest, sunt făcute după o formulă bine pusă la punct.

Actori care mi-au plăcut mult din cele trei filme sunt Vincent Price, Hazel Court și Don Stroud.

Cam așa arată sala de la Cinemateca Eforie

cinemateca-eforie cinemateca-eforie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *