Fear Street 1994 – cronica film

Fear Street sau Strazile Groazei este o trilogie horror/mistery aparuta pe neflix in iulie 2021. Este regizata de Leigh Janiak, care a mai regizat si filmul horror Honeymoon, si ii are in distributie pe Kiana Madeira, Olivia Scott Welch, Fred Hechinger si Jillian Jacobs. Este bazata pe seria de carti omonima scrisa de R.L. Stine.

Actiunea se petrece in Shadyside, Ohio. Un oras considerat a  fi capitala crimelor din Statele unite ale americii. De-a lungul anilor aici s-au petrecut numeroase crime care au ramas fara o motivatie anume. Oamenii normali s-au transformat dintr-o data in criminali si au masacrat pe oricine le iesea in cale. 

Crimele se intorc intr-o noapte obisnuita la mall. Cand Ryan o omoara pe Heather si pe alti 6 intr-o dezlantuire furioasa neanuntata de nimic. Ryan era considerat un tip introvertit si rezervat care pur si simplu a cedat dintr-o data si a luat-o razna. Lucruri nu stau asa in realitate. Dar ca in orice film horror o sa aflam adevarul mai tarziu si de multe ori persoanejele principale nu o sa creada la inceput ca au de a face cu ceva supranatural. 

Personajele principale sunt Deene, fratele ei Josh, prietenii ei Simon si josh si fosta ei iubita Sam, care s-a mutat in oraselul rival, Sunyvale. 

Avem foarte mult comentariu social aici. Doua lesbiene, un tip mai mic care o place pe o tipa mai in varsta, rivalitatea dintre doua orasele, unul bogat si insorit si altul intunecat si plin de probleme. Filmul este bine adaptat la realitatea din ziua de azi. 

Actiunea din prima parte se petrece in 1994 cum spune si in titlu. Au incercat sa recreeze atmosfera de atunci. Avem computerul lui Josh, motorulde cautare AOL, baia tipica pt anii `90, adolescentii care vand droguri. 

Se folosesc telefoane cu fir si suntem introdusi in lumea asta din anii `90.

Se reuseste pe jumatate acest lucru. Nu pot au reusit sa ajunga la nivelul din Stranger Things, nici macar la cel din It prima parte. Sunt undeva acolo cat sa fie credibil dar sa nu investeasca o multime de timp in detaliile din film.

N-o sa intru prea mult in povestea propriu zisa. O sa discut despre cateva lucruri care se invart in jurul povestii. 

Imi place distributia. Reusesc sa fie credibili in mare parte din film, au o chimie destul de buna si reusesc sa nu fie plictisitori. Este clar ca este influentat foarte mult de filme precum Scream sau Stiu ce ai facut asta vara. Scene in care criminalul urmareste victima. Mai ales in primele secvente din film. Modul in care sunt filmate anumite scene. Cu un cadru care include doar victima si apoi se intoarce intr-o parte si apara The Boogey man. Este un film care isi trage foarte mult inspiratia de clasicele slasher. Halloween, Nightmare on Elm Street mai ales in scena de pe strada cand Josh este atacat de tipa cu brigeagul. pare o scena desprinsa dintr-un cosmar. Ceva ce Freedy Kruger ar face.

Este ceva ce Netflix ar face in materie de horrror/mistery. Este un film destul de similar cu Bona. Desi mi-a placut mai mult bona. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *