The Dark half – recenzie film

The Dark half este un film horror aparut in 1993. Este regizat de George A. Romero si ii are in distributie pe Timothy Hutton, pe care este posibil sa il stii din The haunted house, Amy Madigan si Michael Rooker. Este bazat pe cartea scrisa de Stephen King.

Stim ca Stephen King are multe povesti bizare si foarte interesante. Consider The Dark Half una dintre cele mai interesante povesti scrise el. Nu este ceva original, este clar ca au mai fost inainte povesti cu personalitati multiple. Ceea ce face diferita aceasta carte este faptul ca-i inspirata intr-o oarecare masura din viata autorului. King a scris in anii 70 si 80 sub pseudonimul de Richard Bachman. Sunt persona lui Bachman, King a scris unele dintre cele mai intunecate si cinice carti ale lui. Rage este unul dintre cele mai bune exemple. O carte care nu a mai fost tiparita si care a ajuns sa fie destul de rara.

Thad Beaumont este un scriitor de succes. Seria care l-a facut faimos il are in rolul principal pe Alexis Machine, un tip dur si plin de el. Putina lume stie insa ca Thad Beaumont este autorul acestor carti. Toata lumea crede ca George Stark le-a scris, instiparat de propriile aventuri prin care a trecut.

Intr-un moment de luciditate, Thad hotaraste sa-l pensioneze pe George Stark si sa publice carti sub numele lui adevarat. Ii face o inmormantare si se desparte de pseudonimul care l-a facut un scriitor cunoscut.

George Stark nu este de acord cu acest lucru si prinde viata. Modalitatea prin care prinde viata este lasata neexplicata si este pusa pe seama unor puteri supranaturale care nu pot fi explicate. Ni se ofera o explicatie de unde provine aceasta noua entitate dar nu ni se explica cum a ajuns sa aiba o viata proprie.

Dark half este mai mult un film thriller decat horror. Sunt multe scene sangeroase, ala George A. Romero, dar accentul principal este pus pe angoasa prin care trece familia Beaumont.

Multe personaje isi pierd viata si este mult mai dur decat ma asteptat sa fie.

Nu pot sa spun ca mi-a placut sau nu. Poate ar trebui sa il revad. Desi este dupa o poveste de Stephen King am simtit ca scenariul este subtire si previzibil. La un moment dat, am inceput sa ma plictisesc. Cea mai interesanta parte este atunci cand incep crimele si Thad Beaumont este suspectat de politie. Faptul ca George Stark are aceleasi amprente ca Thad Beaumont a facut povestea interesanta. Concluzia pe care au ales-o mi s-a parut destul de grabita si conventabila. Au legat finalul de inceput intr-un mod care pe mine ma faca sa simt ca am pierdut timpul.

Poate sunt prea dur cu un film care a iesit acum mai bine de 25 de ani. Ma gandesc sa citesc cartea si sa descopar tot ce nu a putut fi pus pe marele ecran.

The Dark Half este un film de la care asteptam mai multe. George A. Romero + Stephen King suna foarte bine, se pare ca realitatea este putin diferita.

O sa-i acord 2 puncte din 5. In special pentru primele 40 de minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *