Ubik – Philip K. Dick | recenzie carte

ubik-recenzie

Ubik este prima carte pe carte o citesc de la Philip K. Dick. Ma asteptam sa fie acest fever dream din care n-o sa pot sa ma trezesc. Neah, nici macar pe aproape. Nu este o carte slaba, poveste este interesanta si se citeste destul de repede. Cea mai mare problema pe care o am este atentia acordata celor mai mundane lucruri posibile. Se doreste o comparatie intre capitalismul din anii cand a fost scrisa cu un capitalism tehnologizat dintr-un viitor 1992. Se doreste o creare de sublumi si supralumi care creaza lumea in care traiesc personajele. Se reusesc aceste doua lucruri dar nu mi se par cine stie ce. Prefer sa fie construite personajele. Singurul care este cat de cat sondat este Joe Chip.

Stai un sfert din carte prins in niste conversatii care de multe ori duc nicaieri. Poate ca a reusit sa creeze un fever dream care n-are sens din punct de vedere rational dar are SENS prin mesajul pe care il transmite. Cred ca aici exceleaza cartea asta. Nu poti sa fii sigur de realitatea pe care o traiesc personajele. Sunt morti toti sau lumea intreaga moare? Ce naiba este UBIK? Te avertizez ca o sa astepti aproape toata cartea sa vezi exact ce-i Ubik?

Lumea este misto. Imi plac intertialii si telepatii. Imi place ca e o tipa gen Xmen care poate sa schimbe trecutul fara sa mearga aici. Toate lucrurile astea sunt invaluite in mister si descoperi la sfarsit adevaratul inamic. Nu poti sa fii sigur de nimic in lumea asta care se duce de rapa incet dar sigur.

Finalul m-a convins sa citesc si celelalte carti scrise dde Philip K. Dick.

Ubik este o carte ametitoare, cu care trebuie sa ai rabdare. Finalul face sa merite calatoria.

⭐⭐ ⭐⭐

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *